Virtuali nusikaltimų tikrovė

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
  • Lietuvių kalba / Lithuanian
  • Anglų kalba / English
Title:
Virtuali nusikaltimų tikrovė
Alternative Title:
Virtual reality of crime
Publication Data:
Vilnius : Eugrimas, 2001.
Pages:
286 p
Notes:
Bibliografija.
Contents:
Pratarmė — Nusikaltimai, žiniasklaida ir viešoji nuomonė Lietuvoje — Kiekybiniai nusikaltimų įvaizdžio Lietuvos žiniasklaidoje indikatoriai — Kriminalinės informacijos pateikimas Lietuvos spaudoje — Kriminalinės žinios ir temos Lietuvos televizijoje — Link Lietuvos žiniasklaidos vidinės ideologijos suvokimo — Spaudos žurnalistai apie nusikaltimus, žiniasklaidą ir savo skaitytojus — Elektroninės žiniasklaidos žurnalistai apie nusikaltimus, savo profesiją ir auditoriją — Viešoji nuomonė apie nusikaltimus žiniasklaidoje — Virtualių nusikaltimų paklausa: Lietuvos gyventojai apie nusikaltimus žiniasklaidoje — Žvilgsnis pro žiniasklaidos akinius: virtuali nusikaltimų tikrovė — Nepilnamečių justicija Lietuvos žiniasklaidoje — Nepilnamečių kriminalinės justicijos įvaizdis Lietuvos žiniasklaidoje — Nepilnamečių justicijos problemos Lietuvos televizijos kanaluose — Nepilnamečių justicija Lietuvos spaudos publikacijose — Lietuvos gyventojai apie nepilnamečių justicijos problemas ir jų pateikimą žiniasklaidoje — Nepilnamečių justicijos problemos Lietuvos žurnalistų akimis — Lietuvos spaudos atstovai apie nepilnamečių justicijos problemas ir jų pateikimą laikraščiuose bei žurnaluose — Lietuvos televizijos kanalų atstovai apie nepilnamečių justicijos įvaizdį elektroninėje žiniasklaidoje.
Keywords:
LT
Gyventojai / Population; Kriminalistika. Kriminologija / Criminology; Medijos / Media; Nusikaltimai / Crimes; Viešoji nuomonė / Public opinion.
Summary / Abstract:

LTKriminalinės temos žiniasklaidoje. Kas tai? Pilietinė žurnalistų pareiga informuoti visuomenę apie opiausias gyvenimo problemas ar lengvai pagaminama pelninga prekė, kurios trokšta tūkstančiai skaitytojų, klausytojų ir žiūrovų? Kokia yra tikra žiniasklaidos kuriama kriminogeninės situacijos vizija ir kokia yra šios virtualios nusikaltimų tikrovės gamybos virtuvė? Kokį poveikį Lietuvos visuomenei ir konkrečiai kriminalinės justicijos politikai turi žurnalistų publikacijos, reportažai, laidos apie nusikaltimus, nusikaltėlius, jų aukas ir teisėsaugą? Į šiuos ir kitus klausimus bandoma atsakyti knygoje Virtuali nusikaltimą tikrovė, kurioje, remiantis kritine kriminologija, analizuojami 1997-2000 metais atliktų kompleksinių žiniasklaidos ir kriminalinės justicijos tyrimų rezultatai. Ši knyga skirta kriminologams, teisininkams, sociologams, komunikacijos studijų atstovams, taip pat visiems, besidomintiems šiuolaikinėmis kriminologijos ir žiniasklaidos problemomis.Reikšminiai žodžiai: Nusikaltimai; Žiniasklaida; Viešoji nuomonė; Nepilnamečiai; Gyventojai; Kriminologija; Crimes; The media; Public opinion; Minors; Population; Criminology.

ISBN:
9955501022
Subject:
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/75720
Updated:
2020-11-02 15:03:22
Metrics:
Views: 117
Export: