Investicijų portfelis: sudarymas ir naudojimas

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Investicijų portfelis: sudarymas ir naudojimas
In the Book:
Finansų rinkų įžvalgos. D. 1 / atsakingoji redaktorė Irena Mačerinskienė. Vilnius: Mykolo Romerio universitetas, 2013. P. 451-531
Contents:
Įvadas — Investicijų portfelių modeliai — Portfelių atvaizdai ir jų geometrija — Glausta dviejų aktyvų portfelių analizė — Daugiamačiai investicijų portfelio analizės modeliai — Daugiakriterinės portfelio atrankos problema — Išvados.
Keywords:
LT
Finansai. Kapitalas / Finance. Capital; Investicijos / Investments.
Summary / Abstract:

LTPortfelio sąvoka, savo populiarumą investavimo sprendimų valdymo srityje pasiekusi dar praeito šimtmečio pabaigoje, toliau populiarėja ir šiame šimtmetyje. Portfelio sprendimų logika ir metodai yra vieni iš svarbiausių sisteminės analizės ir išteklių optimalaus paskirstymo priemonių. Darbe bandoma plėtoti šias portfelio savybes. Vykdomi ne tik finansiniai, bet ir matematiniai, techniniai ir kt. portfelio tyrimai. Nė vienas autorius negali būti užtikrintas, jog jis atsižvelgė į visus iki jo gautus rezultatus. Tyrimo problema - kaip sudaryti ir taikyti investicijų portfelio modelius? Tyrimo tikslas - išanalizuoti investicijų portfelio sudarymo ir naudojimo ypatumus. Tyrimo uždaviniai: 1) apibrėžti investicijų portfelio modelius; 2) apibrėžti optimalaus portfelio sudarymo būdus; 3) išanalizuoti dviejų aktyvų portfelius; 4) atskleisti daugiamačius investicijų portfelio analizės modelius; 5) identifikuoti daugiakriterinės portfelio atrankos problemą. Tyrimo metodai - mokslinės literatūros analizė, lyginimo, grafinio atvaizdavimo metodai, analitiniai matematiniai modeliai bei imitacinis modeliavimas. [Iš straipsnio, p. 452]Reikšminiai žodžiai: Finansai; Investicijos; Investicijų portfelis; Modeliai; Aktyvai; Geometrija; Kriterinės aibės; Investavimas; Optimizacija; Finance; Investments; Investment portfolio; Models; Assets; Geometry; Critical sets; Investing; Optimization.

ISBN:
9789955195146
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/91851
Updated:
2022-02-25 20:37:19
Metrics:
Views: 30
Export: