Architektūra : pozityvai ir negatyvai

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Architektūra: pozityvai ir negatyvai
Publication Data:
Vilnius : Ex Arte, 2006.
Pages:
222 p
Notes:
Bibliografija prie straipsnių.
Contents:
Pratarmė — I. Mintys apie šiuolaikinę architektūrą. Dešimtmečio retrospektyva: objektai ir kontekstai. Lietuviškieji XX a. reprezentacinės architektūros variantai. Architektūros kolekcijos kaip šiuolaikinės kultūros reiškinys. Neskubėkime klijuoti etikečių. Novacijos šiuolaikinių bažnyčių architektūros simbolizme. Miesto architektūrinio veido kitimas. Neįvardytas, bet svarbus šiuolaikinės architektūros reiškinys. Savęs pažinimo kančia. Architektūros Žodis: grįžimas į pilnatvę — II. Architektūros ir dailės sąveika. Kai kurie architektūros ir dailės sąveikos principai. Dekoratyvinė plastika ir architektūrinės erdvės vientisumas. Dekoratyvinė plastika ir architektūros aplinka. Dekoratyvinė plastika visuomeniniame interjere. Paminklas mieste. Aplinka ir menų sąveika — III. Architektūrinė veikla istorinėje aplinkoje. Statyba senamiestyje: tipologinio modelio metmenys. „Baltų dėmių“ likimas. Lukiškių aikštė – ar ir vėl „...ir taip toliau“. Šnipiškės – būti ar nebūti. Apie paminklą ir jo užkulisius. Idėjos agonija dėl netinkamos vietos ir formos. Vilniaus senamiestis: semantinis gamtos elementų vaidmuo — IV. Architektūros gyvenimo punktyrai — Afterword.
Keywords:
LT
Vilnius. Vilniaus kraštas (Vilnius region); Lietuva (Lithuania); Menininkai. Menotyrininkai / Artists. Art critics; Architektūra / Architecture; Kultūros paveldas / Cultural heritage; Liaudies menas / Folk art.
Reviews:
Summary / Abstract:

LTReikšminiai žodžiai: Architektai; Architektūra; Architektūros kritika; Architektūros teorija; Lietuvos architektūra; Paveldas; Simboliai; Straipsniai; Vilnius; 20 amžius; Architects; Architectural criticism; Architecture; Archtectural theory; Articles; Heritage; Lithuanian architecture; Symbols; Vilnius.

ISBN:
9955979135
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/47310
Updated:
2020-05-22 19:47:28
Metrics:
Views: 40
Export: