Vestuvių papročių šaltiniai ir tyrinėjimai

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Vestuvių papročių šaltiniai ir tyrinėjimai
Keywords:
LT
Etnografija / Ethnography; Gyventojai / Population; Kaimas. Kaimai / Villages. Country; Liaudies kultūra / Folk culture; Papročiai. Apeigos / Customs. Rites; Šeima / Family.
Summary / Abstract:

LTSeniausi duomenys apie mūsų protėvių vestuvių papročius yra taip pat iš Mažosios Lietuvos - Įsruties, Ragainės ir kitų lietuviškų Prūsijos sričių. Niekada niekam iš istorikų ar kalbininkų nėra kilę abejonių, kad šių vietovių lietuviškai kalbėję gyventojai, dar vadinami lietuvininkais1, nebūtų buvę to paties lietuvių etninio kamieno ir kad jų papročiai, analogiški kitų Lietuvos sričių gyventojų netgi vėlesnių laikų papročiams, būtų buvę nelietuviški. Taigi lietuvininkų papročiai kaip tik ir yra raktas senovės lietuvių etnoso papročiams pažinti. [Iš teksto, p. 57-58]Reikšminiai žodžiai: Vestuvės; Šeimos; Gyventojai; Kaimai; Miestai; Papročiai; Tradicijos; Apeigos; Etninė kultūra; Etnografija; Šaltiniai; Tyrinėjimai; Istorija; Mažoji Lietuva; Weddings; Families; Population; Villages; Cities; Customs; Traditions; Rituals; Ethnic culture; Ethnography; Sources; Research; History; Lithuania; Lithuania Minor.

ISBN:
9785417009778
Related Publications:
Lietuviškumo paieškos: Angelės Vyšniauskaitės etnografinis tyrimas Vakarų Gudijoje / Rasa Paukštytė-Šaknienė. Etnografija. 2020, 28 (2018), p. 28-41.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/89727
Updated:
2022-01-27 09:32:56
Metrics:
Views: 45
Export: