Vilniečių socialinė sąveika ir kultūrinė raiška: laisvalaikis, šventės ir ritualai

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Vilniečių socialinė sąveika ir kultūrinė raiška: laisvalaikis, šventės ir ritualai
Alternative Title:
Social interaction and cultural expression of Vilnius residents: leisure time, celebrations and rituals
Editors:
Šaknys, Žilvytis Bernardas, sudarymas [com]
Publication Data:
Vilnius : Lietuvos istorijos institutas, 2019.
Pages:
307 p
Notes:
Bibliografija prie skyrių ir vietovardžių rodyklė.
Contents:
Įvadas — Literatūra — Miestiečių šeimos laisvalaikis, šventės ir ritualai / Rasa Paukštytė-Šaknienė : Šeimos ir laisvalaikio sampratos ; Laisvalaikis su šeima ir jo leidimo būdai ; Šventės su šeima ; Tradicija ir šventė ; Apibendrinimas ; Literatūra — Bendradarbių laisvalaikis. Miestiečių bendrijų formavimasis ir kultūrinė raiška / Irma Šidiškienė : Laisvalaikio ir bendradarbių bendrijų samprata vilniečių apklausoje ; Darbinio gyvenimo ciklas ; Šeiminio gyvenimo ciklo šventės su bendradarbiais ; Oficialiosios šventės bendradarbių rate ; Kasdienės ir pažintinio, aktyvaus poilsio progos ; Neformalių socialinių santykių išdavos ; Apibendrinimas ; Literatūra — Draugystė. Draugų bendrijų konstravimo ir palaikymo formos mieste / Žilvytis Šaknys : Laisvalaikio ir draugystės sampratos istorijos perspektyvoje ; Laisvalaikio erdvės Vilniuje ; Požiūris į draugystę ; Draugų atostogos, savaitgaliai ir laikas po darbo ; Draugystė ir šventės ; Virtuali draugystė ; Apibendrinimas ; Literatūra — Išvados — Summary. The social interaction and cultural expression of Vilnius residents: leisure time, celebrations and rituals — Vietovardžių rodyklė.
Keywords:
LT
Vilnius. Vilniaus kraštas (Vilnius region); Lietuva (Lithuania); Laisvalaikis / Leisure; Liaudies kultūra / Folk culture; Šeima / Family; Šventės. Atmintinos dienos / Festivals. Holy days.
Reviews:
Summary / Abstract:

LTMonografijoje pristatom as XX a. antrosios pusės-XXI a. pradžios Vilniaus gyventojų kasdienio ir šventinio gyvenimo tyrimas, atsakant į klausimą, kaip pasitelkus bendrą laisvalaikį, šventes ir ritualus palaikomos socialinės sąveikos vilniečių šeimoje, bendradarbių ir draugų bendrijose ir kokia kultūrinė šio proceso raiška laiko perspektyvoje. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Vilnius; Miestas; Miesto kultūra; Šeima; Laisvalaikis; Šventės; Miesto bendruomenės; Tradicijos; Vilnius; City; City culture; Family; Leisure; Festivals; City communities; Traditions.

ISBN:
9786098183665
Related Publications:
Etnologinis šeimos laisvalaikio tyrimas: Vilniaus apylinkių savitumai / Rasa Paukštytė-Šaknienė. Res humanitariae. 2020, t. 27, p. 44-62.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/87138
Updated:
2022-11-28 21:28:18
Metrics:
Views: 51
Export: