Taip, bet... : nepolitologiniai svarstymai apie politiką

Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Taip, bet: nepolitologiniai svarstymai apie politiką
Publication Data:
Vilnius : Versus aureus, 2007.
Pages:
238 p
Contents:
Vietoje įvado: optimizmo šansai 2006-aisiais — I. Lietuvos politika: tarp idėjinių ieškojimų ir galios kaukių. Užmirštasis ir sugrįžtantis paksizmas ; Algirdo Brazausko ar nomenklatūros eros pabaiga? ; Politinės klasės gimdymo kančios ; Kairiosios vertybės ir jų likimas Lietuvoje ; Liberalizmas ir liberaliosios vertybės Lietuvoje ; Konservatizmas ir konservatyviosios vertybės Lietuvoje ; Užsikimšusios lyderystės arterijos ; Ar laiku pasitraukė George'as Sorosas? ; Ar egzistuoja Baltijos regionas? ; Laiko ženklai ir valstybės garbė ; Nenuobodžioji Lietuva ; Visų karas prieš visus ar naujosios nomenklatūros grimasos? — II. Lietuvos akademinė sfera: paskutinis senosios sistemos. Naujoji senoji klasė Lietuvoje ; Akademiniai fetišai ir diplomų sėkmės džentelmenai ; Tikros ir tariamos grėsmės Lietuvos humanitariniams ir socialiniams mokslams ; Moderniosios barbarybės avangarde ; Ar Lietuvoje yra laimingų studentų? — III. Laisvė, baimė ir tapatybė. Ar laisvė egzistuos XXI amžiuje? ; Laisvė ir baimė ; Agresyviai paklusnioji dauguma ir viešumo baimė ; Chamų pasaulis ; Emigracija netikrumo ir nesaugumo laikotarpiu ; Lietuvos jaunimo žydiškoji ramunėlė, arba Likti ar nelikti Lietuvoje? ; Smurtas kaip atsakas į neaiškų pasaulį ; Tapatybė: savęs klasifikavimas ar pasiekimas ; Karikatūros organizuoto pykčio ir neapykantos epochoje ; Humoras - neapykantos, baimės ir išsilaisvinimo iš jų fenomenas ; Boratas ir jo provokacijos: iš ko juokiamės ir kuo piktinamės? ; Ar televizija būtinai turi būti antiintelektuali? ; Europos linksmųjų išradingųjų klubas ; Žmogaus orumo vertė ; Gintaras Beresnevičius - vakar ir visados —IV. Rusija ir kitos Europos dilemos. Michailas Gorbačiovas: antiherojiško herojaus likimas ; Kas bijojo Anos Politkovskajos? ; Nuodytojų metas, arba Politinio banditizmo atgimimas ; Kokia yra žmogaus gyvybės vertė? ; Balkanai - Europos juodasis scenarijus? ; Ar Turkija verta narystės ES? — V. Futbolas: sportas, politika, galios ženklai ir kultūriniai tabu. Futbolas humanitaro akimis (1) ; Futbolas humanitaro akimis (2) ; Futbolas humanitaro akimis (3) ; Futbolas humanitaro akimis (4): pastabos apie 2006 metų pasaulio futbolo čempionatą ; Futbolas humanitaro akimis (5): pastabos apie 2006 metų pasaulio futbolo čempionatą — VI. Dviejų genijų metai. Wolfgangas Amadeus Mozartas ir modernioji genialumo mitologija ; Rembrandtas ir veido paslaptis.
Keywords:
LT
Klaipėda. Klaipėdos kraštas (Klaipeda region); Lietuva (Lithuania); Rusija (Россия; Russia; Russia; Rossija; Rusijos Federacija; Rossijskaja Federacija).
Summary / Abstract:

LTŠiame leidinyje publikuojami 2006 metų poleminiai Leonido Donskio rašiniai, spausdinti "Klaipėdos" dienraštyje. Temos ir problemos pačios įvairiausios: Lietuvos politika tarp idėjinių ieškojimų ir galios kaukių, kokia yra žmogaus gyvybės vertė, ar Lietuvoje esama laimingų studentų, Rusija ir kitos Europos dilemos, emigracija netikrumo laikotarpiu, ar laisvė egzistuos XXI amžiuje ir kitos. [Anotacija knygoje]Reikšminiai žodžiai: Politika; Optimizmas; Pesimizmas; Kairioji politika; Liberalizmas; Konservatizmas; Politinė klasė; Nomenklatūra; Technokratija; Politics; Optimism; Pessimism; Left-wing politics; Liberalism; Conservatism; Political class; Nomenclature; Technocracy.

ISBN:
9789955699682
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/83459
Updated:
2020-07-28 20:31:13
Metrics:
Views: 34
Export: