Lietuvos kelias į Europos Sąjungą : Europos susivienijimas ir Lietuvos derybos dėl narystės Europos Sąjungoje

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Lietuvos kelias į Europos Sąjungą: Europos susivienijimas ir Lietuvos derybos dėl narystės Europos Sąjungoje
Editors:
  • Maniokas, Klaudijus, redagavimas [edt]
  • Vilpišauskas, Ramūnas, redagavimas [edt]
  • Žeruolis, Darius, redagavimas [edt]
Publication Data:
Vilnius : Eugrimas, 2004.
Pages:
519 p
Notes:
Bibliografija.
Contents:
Padėkos žodis – Įvadas / Klaudijus Maniokas — KELIAS IKI DERYBŲ: Kelias iki derybų: plėtros instrumentai ir Lietuvos statuso raida /Klaudijus Maniokas — LIETUVOS DERYBŲ DĖL NARYSTĖS EUROPOS SĄJUNGOJE ANALIZĖ: Derybos dėl narystės Europos Sąjungoje: procesas, veikėjai ir rezultatai / Ramūnas Vilpišauskas; Derybų dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje apžvalga (2000 m. vasario 15 d.-2002 m. gruodžio 13 d.) /Vidmantas Purlys; Derybos dėl Europos Sąjungos reguliavimo normų įgyvendinimo / Ramūnas Vilpišauskas; Derybos dėl ribojimų prekiauti žeme panaikinimo / Darius Žėruolis; Derybos dėl perskirstymo: finansinės ir biudžeto nuostatos / Darius Žėruolis; Derybos dėl perskirstymo: derybos žemės ūkio srityje / Vidmantas Purlys; Derybos dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo / Klaudijus Maniokas, Ramūnas Stanionis; Derybos dėl Kaliningrado tranzito / Jonas Daniliauskas, Inga Stanytė-Toločkienė — LIETUVA PO DERYBŲ: Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą sutarties rengimo apžvalga / Ona Kostinaitė-Grinkevičienė; Referendumas dėl narystės Europos Sąjungoje ir informacinės kampanijos organizavimas / Petras Auštrevičius— LIETUVA EUROPOS SĄJUNGOJE: Lietuvos Europos politika ir jos koordinavimas / Klaudijus Maniokas; Lietuva Europos Sąjungos politikoje: nacionaliniai interesai ir tarpvyriausybinės koalicijos / Ramūnas Vilpišauskas — Išvados ir pamokos / Klaudijus Maniokas, Ramūnas Vilpišauskas, Darius Žėruolis – PRIEDAI: Lietuvos derybų dėl narystės Europos Sąjungoje chronologija; Lietuvos derybų skyrių uždarymo dinamika, palyginti su kitomis šalimis kandidatėmis; Lietuvos derybų skyrių apžvalga, 2000-2002 m.; Lietuvos Respublikos stojimo į Europos Sąjungą sutarties protokolai dėl Ignalinos atominės elektrinės ir Kaliningrado tranzito; Europos Sąjungos išsiderėti pereinamieji laikotarpiai; Lietuvos pereinamųjų laikotarpių, suderėtų su Europos Sąjunga, apžvalga; Kai kurie svarbūs derybų dėl ribojimų prekiauti žeme panaikinimo dokumentai; ES plėtros finansinis paketas 2004-2006 m. Šalių kandidačių finansinių srautų padėtys (mokėjimais) — Šaltiniai ir literatūra — Trumpai apie autorius.
Other Editions:
Lithuania's road to the European Union: unification of Europe and Lithuania's EU accession negotiation Vilnius : Eugrimas, 2005. 577 p
Summary / Abstract:

LTKnygoje pateikiama gausybė konkrečios informacijos apie unikalias Lietuvos derybas dėl stojimo j Europos Sąjungą, jų strategiją ir taktiką, svarbiausius derybų etapus ir sunkiausius jų klausimus. Joje nevengiama pažvelgti į šį procesą ir platesniame kontekste, taip pat iš teorinės perspektyvos. Knygos vertę ypač didina tai, kad dauguma jos autorių patys vienaip ar kitaip buvo tiesiogiai įsitraukę į derybų sūkurį. Be to, ji parengta labai sparčiai, dar nė metams nepraėjus po derybų pabaigos, todėl joje esama daug įdomių dalykų, kurie knygą rengiant vėliau galbūt užsimirštų. Knyga neabejotinai taps svarbia tolesnių joje nagrinėtų temų tyrimų gaire.

ISBN:
9955501642; 9955682086
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/68763
Updated:
2022-02-06 08:21:40
Metrics:
Views: 85
Export: