Prezidento suktukas

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Prezidento suktukas
Publication Data:
Vilnius : Versus aureus, 2004.
Pages:
368 p
Notes:
Bibliografija išnašose.
Contents:
Pratarmė: apie politinio proceso Lietuvoje ypatumus ir jų tyrimo metodus — Aštuoni Lietuvos mėnesiai su Prezidentu Rolandu Paksu: didžioji šachmatų partija mažojoje lentoje — Apie laisvos valstybės ir visuomenės santykius — Išorinės aplinkos poveikis — Burtininkai ir politologai: porinkiminės Lietuvos politinės raidos scenarijai — Tikrovė be grimo ir pudros — Politinė terpė: parlamentinė komisija ir „Bermudų trikampis“ — Laikinoji tyrimų komisija: darbai ir dienos — Seimo pirmininkas, Seimas ir politinės partijos — Ministras pirmininkas ir Vyriausybė — Prezidentas: užsienio ir vidaus politikos „stogai“ — Nuomonių pliuralizmas: nacionalinis ir globalinis — Politinis „TV Akvariumas“ – nauja viešumo dimensija ir žiniasklaidos vaidmuo — Visuomenės nuomonės keliai ir klystkeliai: apklausos ir akcijos — Atgarsiai pasaulyje — Ne epilogas: ar skris Prezidentas iš posto? — Skandalo kronika — Priedai.
Keywords:
LT
Rolandas Paksas; Nacionalinis saugumas / National security; Parlamentas. Seimas / Parliament; Žiniasklaida / Mass media.
Summary / Abstract:

LTPolitologo R. Lopatos ir žurnalisto A. Matonio knygoje analizuojamas 2003-ųjų Lietuvos Respublikos Prezidentūros skandalas, palietęs politinį procesą, išryškinęs socialinius bei visuomeninius šalies piliečių lūkesčius, nuomonių pliuralizmą, tarptautinę reakciją į įvykius Lietuvoje. [Leidėjo anotacija]Reikšminiai žodžiai: Rolandas Paksas; Prezidentas; Seimas; Konstitucinis teismas; Apkalta; Žiniasklaida; Nacionalinis saugumas; Korupcija; Rolandas Paksas; President; Seimas; Constitutional Court; Impeachment; Mass media; National security; Corruption.

ISBN:
9955601108
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/66380
Updated:
2020-12-07 20:48:21
Metrics:
Views: 31
Export: