Istorinė Merkinės rotušė

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Istorinė Merkinės rotušė
Alternative Title:
This is a study of the Merkinė Town hall
Publication Data:
Merkinė : Varėnos r. savivaldybės Merkinės kraštotyros ir genocido muziejus, 2015.
Pages:
119 p
Notes:
Bibliografija.
Contents:
Įvadas — Senasis miestas: raida, užstatymas ir naikinimas — Istorinės miesto raidos apžvalga — Bendrieji duomenys apie senojo miesto statinius — Miesto rotušė — Istorinių šaltinių duomenys — Amžininkų atsiminimai — Ikonografinių šaltinių duomenys — Lokalizacija ir archeologinių tyrimų teikiama informacija — Paleoreljefo problematika — Statybinės medžiagos — Išvados — Santrauka anglų kalba — Literatūros sąrašas — Šaltinių sąrašas — Santrumpos.
Keywords:
LT
Merkinė; Lietuva (Lithuania); Architektūra / Architecture.
Summary / Abstract:

LTMonografijoje analizuojami turimi archeologiniai, istoriniai, ikonografiniai šaltiniai apie Merkinės miesto rotušę. Daug metų buvusi kaip legenda, šiandieną Merkinės rotušė mūsų sąmonėje iškyla kaip prarastos erdvės ir laiko simbolis. Archeologo Žygimanto Buržinsko kruopščiai atlikta turimų šaltinių analizė, duomenų palyginimai, naujausi atradimai sugulė į vientisą veikalą. Knyga itin patraukli ne tik dėl faktologinės medžiagos, bet ir dėl gausiai pateikiamų kokybiškų, niekur iki šiol nepublikuotų iliustracijų, susijusių su senuoju Merkinės miestu.Reikšminiai žodžiai: Merkinė; Rotušė; Istorija; Architektūra; Merkinė; City Hall; History; Architecture.

Related Publications:
Merkinės miesto urbanistinė raida XVI-XVIII amžiuje / Žygimantas Buržinskas. Archaeologia Lituana. 2021, t. 22, p. 97-117.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/54619
Updated:
2021-03-22 12:21:33
Metrics:
Views: 29
Export: