Kai kurie nepilnamečių nusikalstamumo kontrolės klausimai

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Kai kurie nepilnamečių nusikalstamumo kontrolės klausimai
In the Book:
Nepriklausomos Lietuvos teisė: praeitis, dabartis ir ateitis / vyriausiasis mokslinis redaktorius Gintaras Švedas. Vilnius: Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Alumni draugija, 2012. P. 549-566
Keywords:
LT
Baudžiamoji teisė / Criminal law; Kriminalistika. Kriminologija / Criminology; Nusikalstamumas / Violence; Nusikaltimai / Crimes.
Summary / Abstract:

LTStraipsnyje nagrinėjami nepilnamečių nusikaltimą kontrolės klausimai. Siekiama ne vien išsiaiškinti nepilnamečių nusikaltimų kontrolės turinį (nors kriminologijoje dėl jo ir nėra vienos nuomonės), bet ir atsakyti į klausimą, ar baudžiamasis įstatymas bei jame įtvirtintos poveikio priemonės gali būti pati veiksmingiausia nepilnamečių nusikalstamo elgesio užkarda. Aiškinantis realias baudžiamojo įstatymo galimybes straipsnyje konstatuojama, kad nepilnamečių baudžiamoji atsakomybė traktuotina tik kaip vienas iš daugelio veiksnių, kurių tarpusavio sąveika gali daryti pozityvų poveikį nepilnamečių elgesiui. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Baudžiamoji atsakomybė; Kaltė; Nepilnamečiai; Nepilnamečių nusikalstamumas; Nusikalstamumas; Nusikaltimų kontrolė; Crime control; Criminal liability; Criminal responsibility; Criminality; Guilty; Juvenile delinquence; Juveniles.

Subject:
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/41832
Updated:
2020-06-28 10:51:23
Metrics:
Views: 51
Export: