Tarptautinių dokumentų nuostatos paramos šeimai politikos plėtros srityje

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Tarptautinių dokumentų nuostatos paramos šeimai politikos plėtros srityje
In the Book:
Paramos šeimai politika / atsakingoji redaktorė ir sudarytoja Vlada Stankūnienė. Vilnius: Lietuvos filosofijos ir sociologijos institutas, 2001. P. 59-98
Contents:
Europos gyventojų konferencija (Ženeva, 1993). Pagrindinės Rekomendacijų nuostatos dėl šeimos, vaikų ir moterų problemų sprendimo — Tarptautinė konferencija „Gyventojai ir visuomenės raida” (Kairas, 1994): Veiksmų programos nuostatos dėl šeimos, vaikų ir moterų problemų sprendimo — Regioninė gyventojų konferencija (Budapeštas, 1998). Pagrindinės Išvadų nuostatos šeimos, vaikų ir moterų klausimais — Europos tarptautinių organizacijų dokumentai paramos šeimai klausimais.
Keywords:
LT
Parama ir pagalba / Support and assistance; Šeima / Family; Tarptautinė teisė / International law.
Summary / Abstract:

LTPastaruoju metu, ypač 20 a. paskutiniame dešimtmetyje, įvairios tarptautinės organizacijos gyventojų problemoms spręsti skyrė ypatingą dėmesį. Buvo organizuotos įvairios regioninės, kontinentinės ir pasaulio konferencijos vyriausybiniu lygiu, skirtos gyventojų, moterų, socialinės gerovės problemoms nagrinėti. Šiais klausimais buvo priimtos įvairios tarptautinės programos ir rekomendacijos. Jose ypatingas dėmesys buvo skirtas šeimos problemoms spręsti. Toliau trumpai bus apžvelgti ir pristatyti kai kurie tarptautinių organizacijų ir konferencijų dokumentai minėtais klausimais. [Iš straipsnio, p. 59]Reikšminiai žodžiai: Tarptautiniai dokumentai; Šeimos politika; Parama; International documents; Family policy; Support.

ISBN:
9986523842
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/92764
Updated:
2022-02-24 10:32:51
Metrics:
Views: 13
Export: