Organizacijos ateities kūrimas ir strateginis valdymas esant neapibrėžtumui

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Organizacijos ateities kūrimas ir strateginis valdymas esant neapibrėžtumui
Contents:
Neapibrėžtumas ir strateginis valdymas — Strateginio sprendimo priėmimo kompleksiškumas — Lanksti strateginė valdymo kontrolė — Išvados.
Keywords:
LT
Draugijos. Organizacijos / Societies. Organisations.
Summary / Abstract:

LTŠiuolaikinės organizacijos veikia kompleksinėje ir nuolat kintančioje aplinkoje, kurioje vis daugėja nuo jos nepriklausomų kintamųjų ir ją įpareigojančių reikalavimų. Kitaip tariant, nuolat didėja aplinkos kitimo mastai ir pagreitis - aplinkos pokyčius darosi vis sunkiau numatyti, o strateginio lygmens sprendimus, tenkinančius visus jiems aplinkos keliamus pokyčių tempų ir kompleksiškumo reikalavimus, priimti vis sunkiau. Siekdama sėkmingai veikti šių dienų globalioje verslo aplinkoje, organizacija susiduria su poreikiu įvertinti ne tik savo, bet ir visos tiekimo grandinės, t. y. visų organizacijų, užmezgusių partnerystės ryšius, kad galėtų pristatyti rinkoje produktus ar paslaugas, keliamus iššūkius ir jos sėkmę lemiančius veiksnius. [Iš straipsnio, p. 281]Reikšminiai žodžiai: Organizacijos; Strateginis valdymas; Neapibrėžtumas; Kompleksiškumas; Kontrolė; Organizations; Strategic management; Uncertainty; Complexity; Control.

ISBN:
9786094673108
Related Publications:
Lietuvos darbuotojų įsitraukimo į darbą didinimas aplinkos neapibrėžtumo sąlygomis / Norbertas Glušokas. Lietuvos aukštųjų mokyklų vadybos ir ekonomikos jaunųjų mokslininkų konferencijų darbai. 2021, 24, p. 109-116.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/92677
Updated:
2022-02-19 22:42:22
Metrics:
Views: 21
Export: