Žmonių išteklių valdymo pokyčių modeliavimas atsižvelgiant į aplinkos iššūkius

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Žmonių išteklių valdymo pokyčių modeliavimas atsižvelgiant į aplinkos iššūkius
Keywords:
LT
Aplinkos apsauga / Environmental protection; Darbuotojai / Workers; Draugijos. Organizacijos / Societies. Organisations; Ekonominė politika. Globalizacija. Integracija / Economic policy. Globalisation. Integration; Politinės teisės / Political rights; Ugdymas / Education; Valdymas / Management.
Summary / Abstract:

LTOrganizacijos, o kartu ir žmonių išteklių valdymo funkcija, būdamos atviros sistemos, yra neišvengiamai veikiamos aplinkos. Žmonių išteklių valdymo aplinkoje pagrindiniai pokyčiai, kurie kelia įvairius, su ŽIV susijusius iššūkius organizacijoje, yra šie: finansiniai, įmonių susijungimai ir įsigijimai, reorganizacija; veiklų iškeldinimas; globalizacija ir pokyčiai visuomenėje; darbo pobūdžio pasikeitimas; ekonominės, politinės-teisinės aplinkos keitimasis. Kadangi tai yra pasikeitimai, vykstantys išorinėje žmonių išteklių valdymo aplinkoje, ir su ŽIV susiję iššūkiai kyla iš jų, šių pokyčių valdyti negalima, tačiau galima imtis tam tikrų veiksmų, siekiant sėkmingai į juos reaguoti. Dauguma šių pokyčių nėra nauji, tačiau keičiasi požiūris į juos ir jų keliamus iššūkius, susijusius žmonių išteklių valdymu, dėmesys joms ir jų modeliavimas reaguojant į aplinkos pokyčius ir iššūkius. [Iš straipsnio, p. 247]Reikšminiai žodžiai: Organizacijos; Valdymas; Žmonių ištekliai; Aplinka; Personalas; Darbuotojai; Pokyčiai; Tobulinimas; Ugdymas; Globalizacija; Organizations; Management; Human resources; Uncertainty; Staff; Employees; Changes; Improvement; Education; Globalization.

ISBN:
9786094673108
Related Publications:
Darbuotojų vertinimo modernizavimas / Ilona Talijūnaitė, Gelmina Motiejūnė. Verslo aktualijos būsimųjų specialistų požiūriu. 2022, p. 40-49.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/92661
Updated:
2022-02-19 15:07:51
Metrics:
Views: 20
Export: