Įmonių vadovų požiūris į veiklą neapibrėžtumų sąlygomis: įmonių tyrimas Lietuvoje

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Įmonių vadovų požiūris į veiklą neapibrėžtumų sąlygomis: įmonių tyrimas Lietuvoje
Contents:
Tyrimo rezultatų pristatymas ir diskusija. Vadovų požiūris į neapibrėžtumų aplinką — Vadovų elgsena priimant sprendimus neapibrėžtumų  sąlygomis — Neapibrėžtumo valdymo priemonės — Vadovų kultūrinės nuostatos: neapibrėžtumo vengimas — Išvados. Požiūris į išorinės aplinkos neapibrėžtumus, jų pobūdį ir poveikį verslui ; Vadovų elgsena esant neapibrėžtumui ; Kultūrinės nuostatos organizacijų valdyme.
Keywords:
LT
Aplinkos apsauga / Environmental protection; Draugijos. Organizacijos / Societies. Organisations; Įmonės. Bendrovės / Companies. Enterprises; Valdymas / Management; Verslas / Business.
Summary / Abstract:

LTŠiame skyriuje pateikiami empirinio tyrimo, atlikto apklausus Lietuvos įmonių vadovus ir savininkus, rezultatai. Tyrimo metu buvo siekiama atsakyti į toliau išvardytus pagrindinius klausimus. Koks yra įmonių vadovų požiūris į neapibrėžtas situacijas? Ar aplinkos neapibrėžtumas labiau suvokiamas kaip problema, ar kaip galimybė? Koks yra jų vadovaujamų įmonių aplinkos neapibrėžtumo lygmuo? Kokiose srityse pastebimas aukščiausio lygmens neapibrėžtumas, darantis didžiausią poveikį verslui? Kaip vadovai priima sprendimus esant neaiškiai ir kompleksiškai aplinkai? Kokiais būdais siekiama suvaldyti pastebimus neapibrėžtumus? Kiek vadovams būdinga vengti neapibrėžtumo? Kuriose organizacijos srityse tai labiausiai pasireiškia?. [Iš straipsnio, p. 117]Reikšminiai žodžiai: Organizacijos; Verslas; Valdymas; Įmonės; Aplinka; Neapibrėžtumas; Vadovai; Elgsena; Kultūrinės nuostatos; Strategijos; Sprendimai; Tyrimai; Organizations; Business; Management; Companies; Environment; Uncertainty; Leaders; Behavior; Cultural attitudes; Strategies; Decisions; Research.

ISBN:
9786094673108
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/92645
Updated:
2022-02-19 11:51:15
Metrics:
Views: 9
Export: