Finansų krizių teorija

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Finansų krizių teorija
In the Book:
Finansų rinkų įžvalgos. D. 1 / atsakingoji redaktorė Irena Mačerinskienė. Vilnius: Mykolo Romerio universitetas, 2013. P. 401-450
Contents:
Įvadas — Finansų krizių ypatumai — Finansų krizių kilimo priežastys — 2008 m. krizės ypatumai — Finansų krizių aiškinimas pagal austrų ekonominę mokyklą — Išvados.
Keywords:
LT
Finansai. Kapitalas / Finance. Capital; Kreditas. Paskolos / Credit; Verslas / Business.
Summary / Abstract:

LTŠiuolaikinėje ekonomikoje vis dažniau susiduriame su finansų krizėmis. Šis reiškinys aktualus ir jį būtina tirti dėl jo neigiamo poveikio žmonių socialinei ir ekonominei gerovei. Krizės metu didėja nedarbas, žmonės praranda savo turtą ir santaupas. Ir nors šis reiškinys yra pasikartojantis šiandieninėje ekonomikoje, tai nereiškia, kad jis yra privaloma ekonominio augimo pasekmė. Nors istorijoje būta daug finansų krizių, ir šiandien nėra daug modelių ir tinkamų sprendimų, kaip šio įvykio išvengti. Šiame darbe formuojamas požiūris į teorinius mokslininkų pasiekimus analizuojant finansų krizes ir bandoma įvertinti jų pasiekimus. [Iš straipsnio, p. 402]Reikšminiai žodžiai: Finansai; Finansų krizės; Ekonomika; Ekonomikos krizės; Bankai; Kreditai; Verslas; Stabilumas; Tyrimai; Finance; Financial crises; Economics; Economic crises; Banks; Credits; Business; Stability; Research.

ISBN:
9789955195146
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/91844
Updated:
2022-02-25 18:46:23
Metrics:
Views: 33
Export: