Finansinio tarpininkavimo teorija

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Finansinio tarpininkavimo teorija
In the Book:
Finansų rinkų įžvalgos. D. 1 / atsakingoji redaktorė Irena Mačerinskienė. Vilnius: Mykolo Romerio universitetas, 2013. P. 11-69
Contents:
Įvadas — Finansinio tarpininkavimo koncepcija — Finansinio tarpininkavimo procesas — Finansinio tarpininkavimo efektyvumas — Išvados.
Keywords:
LT
Finansai. Kapitalas / Finance. Capital; Finansavimas / Financing; Investicijos / Investments; Mediacija / Mediation; Pinigai. Valiuta / Money. Currency; Rinka. Rinkodara / Market. Marketing; Teisėkūra. Teisės šaltiniai / Legislation. Sources of law.
Summary / Abstract:

LTFinansų sektorius yra svarbi šalies ekonomikos dalis. Tai sistema, susidedanti iš atskirų sektorių, tarp kurių Lietuvoje didžiausias - bankų sektorius. Finansų sektoriaus pagrindinė pareiga - surinkti ir tinkamai panaudoti finansinius išteklius, investuoti į kitus produktyvius sektorius, taip pat skatinti ekonomikos augimą. Finansuodama pramonės ir paslaugų sektorius finansų sistema daro įtaką šalies bendrajam vidaus produktui (BVP), todėl ši veikla yra prižiūrima valstybės ir griežtai kontroliuojama, siekiant išvengti neigiamų pasekmių šalies ekonomikai. Pažvelgus į finansų sektorių kaip į visumą, susidaro įspūdis, jog tai tėra sistema finansų tarpininkų, tenkinančių taupymo, kreditavimo, saugumo, investavimo ar kitus poreikius. Nepaisant to, jog gana ilgai vyravo nuomonė, jog finansų sektorius tėra ekonominės plėtros atspindys, vis dažniau susiduriama su prieštaravimais ir nuomone, kad šis sektorius gali būti traktuojamas ne tik kaip ekonominės plėtros rezultatas, bet taip pat ir kaip jos priežastis, darydamas įtaką ūkio augimui. [Iš straipsnio, p. 12]Reikšminiai žodžiai: Finansai; Ekonomika; Tarpininkavimas; Finansų institucijos; Bankai; Finansavimas; Pinigai; Rinka; Investavimas; Įstatymai; Finance; Economics; Mediation; Financial institutions; Banks; Financing; Money; Market; Investing; Laws; Lithuania.

ISBN:
9789955195146
Related Publications:
Šiuolaikinis kredito rizikos vertinimas banke : paskolos ir skolininko rizika / Vytautas Valvonis. Pinigų studijos. 2006, Nr. 1, p. 80-104.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/91802
Updated:
2022-02-24 19:29:10
Metrics:
Views: 46
Export: