Verslumo ugdymo įgūdžių kaime poreikio tyrimas ir analizė Kėdainių ir Jonavos rajonų VVG pavyzdžiu

Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Straipsnis / Article
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Verslumo ugdymo įgūdžių kaime poreikio tyrimas ir analizė Kėdainių ir Jonavos rajonų VVG pavyzdžiu
In the Journal:
Lietuvos kaimo vietovių konkurencingumo stiprinimas: geroji patirtis. 2012, p. 56-61. Lietuvos kaimo vietovių konkurencingumo stiprinimas : 40 metų link kaimo plėtros vadybos : 5-oji mokslinė-praktinė konferencija
Keywords:
LT
Jonava; Kėdainiai; Lietuva (Lithuania); Mokslinis ugdymas / Scientific education; Verslas / Business.
Summary / Abstract:

LTVerslumas laikomas vienu pagrindinių šalies inovatyvumo, konkurencingumo ir ekonominio augimo užtikrinimo veiksnių - tai ne tik ekonominės, bet ir socialinės pridėtinės vertės kūrimas, tai galimybė realizuoti save, greitai ir efektyviai prisitaikyti prie aplinkos pokyčių, keisti savo gyvenimo kokybę. Verslumas lemia kaimo gyventojų veiklos ekonominį našumą, pridėtinės vertės kūrimo spartą, gyvenimo kokybės augimą. Tačiau kaip rodo įvairios visuomenės apklausos (Spinter tyrimai (2005), Ūkio ministerijos tyrimai (2006), Nacionalinės plėtros instituto užsakymu (2008), "Jaunimo verslumo lygio tyrimas" (2010) ir kt.) verslumo lygis šalyje nėra pakankamas. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Verslumas; Verslumas, verslumo ugdymas; Verslumo ugdymas; Entrepreneurial training; Entrepreneurship; Entrepreneurship, entrepreneurship development.

ISSN:
2029-1663
Related Publications:
  • Jaunimo verslumas : lyčių aspektas / Jadvyga Čiburienė, Jūratė Guščinskienė. Ekonomika ir vadyba: aktualijos ir perspektyvos. 2009, Nr. 1 (14), p. 62-69.
  • Mokslinių tyrimų metodologija ir metodai : (edukologija ir kiti socialiniai mokslai) / Kęstutis Kardelis. Šiauliai : Lucilijus, 2005. 398 p.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/84171
Updated:
2020-07-09 21:17:08
Metrics:
Views: 17
Export: