Petro Būtėno nuopelnai lituanistikai

Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Petro Būtėno nuopelnai lituanistikai
In the Book:
Lituanistika šiuolaikiniame pasaulyje / atsakingasis redaktorius Juozas Girdzijauskas. Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2004. P. 138-147
Keywords:
LT
20 amžius; Panevėžys; Lietuva (Lithuania); Migracija / Migration; Mokslas / Science.
Summary / Abstract:

LTPetras Būtėnas - iš Panevėžio krašto kilęs lietuvių kalbininkas, tautosakininkas, pedagogas, kraštotyrinio darbo organizatorius, vertėjas, redaktorius, visuomenės veikėjas, kurio darbai iki šiolei nėra sulaukę tinkamo dėmesio arba paminėti tik epizodiškai. Todėl šio straipsnio tikslas - trumpai apibendrinti P. Būtėno kaip pedagogo praktiko ir mokslininko veiklą, išryškinti pagrindines kryptis ir atkreipti dėmesį, kad gausus jo darbų palikimas teikia įvairios medžiagos tolesniems tyrinėjimams bei yra reikšmingas indėlis į pasaulinį lituanistikos lobyną. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Kalbininkas; Kraštotyrininkas; Lietuvių emigracija; Lituanistika; Lituanistiniai tyrimai; Petras Būtėnas; Ethnographer; Linguist; Lithuanian emigration; Lithuanian studies; Petras Butenas; Petras Būtėnas.

ISBN:
9955475781
Related Publications:
Petro Būtėno darbai lietuvių dialektologijos srityje XX a. 3-4 dešimtmečių laikotarpiu / Lionė Lapinskienė. Žmogus ir žodis. 2013, 1, p. 132-138.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/79915
Updated:
2020-07-28 20:31:13
Metrics:
Views: 17
Export: