Socializacija mokyklose ir parama vaikams

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Socializacija mokyklose ir parama vaikams
In the Book:
Socialinė pedagoginė parama vaikams / Lietuvos konfliktų prevencijos asociacija. Vilnius: Lietuvos konfliktų prevencijos asociacija, 2002. P. 65-79
Keywords:
LT
Socialinis gyvenimas / Social life; Socializacija / Socialization; Ugdymas / Education; Vaikai / Children.
Summary / Abstract:

LTStraipsnyje, analizuojančiame vaikų socializaciją mokykloje, siekiama apibūdinti moksleivių pilietiškumą, jų ekologinę savimonę, elgseną konfliktinėse situacijose, požiūrį į darbą. Tyrimo metu išryškėjusios tendencijos ir jų pagrindu straipsnyje pateikiami apibendrinimai yra interpretuojami ne tik (ir ne tiek) kaip vienos iš socializacijos institucijų - mokyklos - veiklos efektyvumo įvertinimas, bet kaip paramos vaikams institucinėmis ir neinstitucinėmis formomis poreikis. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Papildomas ugdymas; Pilietinė visuomenė; Socializacija; Ugdymas; Vertybės; Additional education; Civic society; Civil society; Education; Socialisation; Socialization; Values.

Related Publications:
Paramos šeimai politika : samprata ir patyrimas / V. Stankūnienė, V. Eidukienė, B. Gruževskis, R. Jančaitytė, A. Mikalauskaitė, J. Paluckienė. Vilnius : Lietuvos filosofijos ir sociologijos institutas, 2001. 195 p.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/79638
Updated:
2020-07-09 21:14:53
Metrics:
Views: 29
Export: