Ugninis stulpas : 25 metai be Juozo Brazaičio : laiškai, dokumentai, liudijimai

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Ugninis stulpas: 25 metai be Juozo Brazaičio : laiškai, dokumentai, liudijimai
Editors:
Valiušaitis, Vidmantas, sudarymas, redagavimas [com, edt]
Publication Data:
Kaunas : "Į laisvę" fondo Lietuvos filialas, 2000.
Pages:
581 p
Notes:
Bibliografija išnašose ir rodyklės.
Contents:
Čeginskas, Kajetonas G. Valiušaitis, Vidmantas. Ugninis stulpas. — Dambrava, Vytautas A. Nesibaigianti rezistencija: 25 metai be Juozo Brazaičio. — Kojelis, Juozas. Idėjos Juozo Brazaičio raštuose. — Grinius, Jonas. Atsiminimai apie Juozą Ambrazevičių-Brazaitį.
Keywords:
LT
20 amžius; Vokietija (Germany); Lietuva (Lithuania); Migracija / Migration.
Summary / Abstract:

LTKnygoje skelbiami keturi straipsniai apie kultūrininką, politiką ir rezistentą, 1941 m. Laikinosios vyriausybės ministro pirmininko pareigas ėjusįjį Juozą Ambrazevičių-Brazaitį, taip pat 180 jo laiškų, kitų dokumentų. Publikuojama dokumentinė medžiaga parodo ne tik J.Brazaičio asmenybės mastą, jo besąlygišką įsipareigojimą Lietuvos laisvės bylai, bet ir dokumentuoja svarbų, bemaž 30 paskutinių jo gyvenimo metų tarpsnį - nuo pasitraukimo iš Lietuvos į Vokietiją baigiantis Antrajam pasauliniam karui iki pat mirties 1974 m. Niujorke. Kaip knygos priedai skelbiami dar du dokumentai, neatsiejami nuo J.Brazaičio asmenybės ir jo veiklos - pasisakymas Lietuvos valstybės 40-mečio proga „Lietuvių frontas ir Lietuvių fronto bičiuliai“ bei svarstymai apie valstybės pagrindus „Į pilnutinę demokratiją“.Reikšminiai žodžiai: 20 amžius; Okupacija; Emigracija; Politikai; Istoriniai šaltiniai; Lithuanian XX c. history; Occupation; Emigration; Politics; Historical sources.

ISBN:
9986541115
Related Publications:
Lietuvos laisvinimas Vakaruose, 1940-1975 / Juozas Banionis. Vilnius : Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, 2010. 492 p.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/72391
Updated:
2020-07-29 08:21:04
Metrics:
Views: 43
Export: