Pokalbiai lietuvių pasaulio pakraštyje: Brazilija

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Pokalbiai lietuvių pasaulio pakraštyje: Brazilija
Editors:
  • Aleksandravičius, Egidijus, sudarymas [com]
  • Kuzmickaitė, Daiva, sudarymas [com]
  • Celešiūtė, Ingrida, sudarymas [com]
  • Raškauskienė, Marija, sudarymas [com]
Publication Data:
Vilnius : Versus aureus, 2013.
Pages:
290 p., XXXII iliustr. p
Notes:
Kiti sudarytojai: Daiva Kuzmickaitė, Ingrida Celešiūtė, Marija Raškauskienė.
Contents:
Už kasdienės atminties slenksčio — Knygos sandaros paaiškinimas — Trumpas ekspedicijos aprašymas: Ekspedicijos metu aplankytos vietovės (miestas, valstija); Santrumpos — Transkribuotojos komentaras: Markas Lipas; Vitas Kiaušas; Žanetė Zizienė; Aurelija Dulevičiūtė-Voulgarelis; Petronėlės Draugelytės-Vosylienės kelionės užrašai — Rekomenduojamos literatūros sąrašas — Priedai.
Summary / Abstract:

LTIlgai rengta ir planuota ekspedicija į vieną iš Pietų Amerikos valstybių - Braziliją - knygos sudarytojų lūpomis pasakoja apie lietuvių palikuonių paieškas, susitikimus su giliai šaknis įleidusiais mūsų tautiečiais, juos pažinojusiais žmonėmis. Įrašyti pokalbiai perteikia ne tik išsaugotą ir puoselėjamą lietuvių kalbą, bet ir daug istorinių faktų, įvykių. Tarp Brazilijos lietuvių niekuomet netrūko nei gerai žinomų mokslininkų, aktyvių visuomenės veikėjų, nei pasišventusių misionierių - kunigų, seserų vienuolių, gydytojų. Knyga - tarsi gyvas nuoširdus pokalbis, atskleidžiantis savastį ir gebėjimą aukotis dėl sutikto artimojo, nors ir kitos odos spalvos, kito tikėjimo.

ISBN:
9789955343424
Related Publications:
Londono ir Oslo paveikslas: lietuvių kalbinis elgesys / Eglė Gudavičienė, Kristina Jakaitė-Bulbukienė. Oikos: lietuvių migracijos ir diasporos studijos. 2019, 27, p. 7-44.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/68366
Updated:
2022-01-26 14:18:51
Metrics:
Views: 34
Export: