Naujos regionų tapatybės konstravimas : integralumas, sumanumas, konkurencingumas

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Naujos regionų tapatybės konstravimas: integralumas, sumanumas, konkurencingumas
Edition:
2-asis pataisytas leidimas
Publication Data:
Vilnius : Lietuvių kalbos institutas, 2017.
Pages:
233 p
Notes:
Bibliografija.
Contents:
Pratarmė — Naujasis regionalizmas ir integruota regionų plėtra: metodologiniai aspektai — Socialinės inovacijos regionams — Išmanusis miestas — Verslumo dimensijos Lietuvoje: norai ir galimybės — Kūrybos ekonomika ir ekonominė lingvistika — Kūrybinės ir kultūrinės industrijos – iš kapitalizmo į postmodernybę — Tarmiškumo matmuo Lietuvos etnografinių regionų struktūroje — Išvados — Summary — Literatūra — Šaltiniai — Priedai.
Keywords:
LT
Etnografija / Ethnography; Kultūra / Culture; Miestai ir miesteliai / Cities and towns; Regionai ir regioninė politika / Regions and regional policy; Tarmės. Dialektai. Dialektologija / Dialects. Dialectology.
Summary / Abstract:

LTGlobalizacijos sąlygomis tradiciniai regiono tapatybės elementai - kalba / tarmė, etnokultūra, kultūra, istorija, gyvenimo būdas, regioniniai verslai - tampa naujosios išskirtinės, inovatyvios, tvarios, sumanios tapatybės pagrindu, stiprinančiu regiono konkurencingumą ir socialinę sėkmę. Šioje tarpdalykinėje kolektyvinėje monografijoje pateiktos integruoto regiono modelio kūrimo gairės turi ne tik teorinę, metodologinę ir taikomąją vertę, bet yra svarbios ir vertybine prasme. Jos iš esmės apima vienetinės lietuviškos tapatybės išsaugojimo, stiprinimo ir plėtros strategiją, kuri yra labai svarbi, jei nenorima, kad unikalus mūsų tautos ir valstybės balsas išnyktų pasauliniame globalizacijos gaudesyje.Reikšminiai žodžiai: Regionai, tapatybė; Regionų plėtra; Sumanioji specializacija; Išmanusis miestas; Kultūros ekonomika; Ekonominė lingvistika; Kultūrinės industrija; Tarmiškumas; Etnografiniai regionai; Regions, identity; Regional development; Intelligent specialization; Smart city; Cultural economics; Economic linguistics; Cultural industry; Spitefulness; Ethnographic regions.

ISBN:
9786094111983
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/65938
Updated:
2020-12-07 15:29:19
Metrics:
Views: 51
Export: