Lietuviški takai

Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Lietuviški takai
Publication Data:
Vilnius : Petro ofsetas, 2015.
Pages:
299 p
Notes:
Asmenvardžių rodyklė.
Contents:
Amerikos Lietuviai — Pirmoji banga Amerikoje — JAV imigracijos tarnautojai – lietuviai patriotai ir knygnešiai — Čikagos lietuvių Tautinės kapinės ir kunigas Mateuczas — Po Antrojo pasaulinio karo — Pilietinis karas tarp Amerikos lietuvių — Keli atsiminimai apie motiną — Grįžtant į lietuvišką Čikagą — Vieno žmogaus gyvenimas — Kas įamžins mūsų ir mūsų tėvų turtingą gyvenimą išeivijoje — Apie lietuvių Čikagą angliškai — Trečios bangos lietuvių imigrantų JAV pradžia — Lietuvos krepšininkai Kalifornijoje — San Francisko lietuviai — Lietuvos Karžygiai — Etmonas Chodkevičius ir vikingai — Lietuvos kareivėliai kariauja Kinijoje ir Filipinuose — Lietuvos kariai Rusijos pilietiniame kare — Lietuvos karžygiai – Lietuvos žydai — Majoras Genrikas Songinas — Gen. Plechavičius ir snaudžiantys istorikai — Gen. Vinco Vitkausko istorija ne jam vienam priklauso — Užmirštieji — Afganistane – „Žmonės su mėlynomis akimis“ — Lietuviai ir žydai — Ir jie kūrė Lietuvą — Karaimai ir žydai — Atskiras gyvenimas – atskiros tragedijos — Spaudoje vėl esame kaltinami — Užmirštos dzūkų savanorių kovos (1944-1945) arba Pirčiupių „Motinos“ paslaptis — Sovietų žudynės ir trėmimai nesiskaito – teigia anglų korespondentas — Tarp akligatvių ir realybės — Žydų ir lietuvių dialogas tęsiasi – prašydami supratimo, supraskite ir kitus — Žvilgsniai į Lietuvą — Lietuvos dainiai — Dvi Lietuvos bajoraitės: Amerikos (ir Rusijos caro) pirtyje — Tautinis atgimimas, krikščionybė ir lietuviai protestantai — Revolveriai ir šampanas tarp „broliškų tautų“ — Kelias į Vasario 16-ąją — Du lietuviai iš Amerikos – vieno garbingas kelias, kito išdavystės šunkelis — Miglos ir nesusipratimai, savi ir svetimi — Petronėlė Orintaitė ir „Nekrologas Salomėjai Nėriai“ — Dar kartą į Brazausko palikimą pažvelgus — Leninai prieš kiaušinius —Visi vasarojam Lietuvoje — Ar čia LIETUVOS ISTORIJA ar tiktai „LIETUVOS ISTORIJA“? — Lietuva tarp milžinų — Lietuva kaimynuose — Baltarusijoje – lietuviškos Gudijos takais — Lietuviškos Lenkijos takais — Lietuviškos Prūsijos (Kaliningrado) takais — Lietuviškos Latvijos takais — Vardynas.
Keywords:
LT
20 amžius; Jungtinės Amerikos Valstijos (United States of America; JAV; USA); Lenkija (Poland); Baltarusija (Belarus); Latvija (Latvia); Lietuva (Lithuania); Rusija (Россия; Russia; Russia; Rossija; Rusijos Federacija; Rossijskaja Federacija); Migracija / Migration; Kultūros istorija / Cultural history; Atsiminimai. Biografijos / Memories. Biographies.
Summary / Abstract:

LTKnygoje pristatomi San Francisco advokato, istorijos tyrinėtojo, Donato Janutos parinkti rašiniai apie šiandienos ir praeities Lietuvą ir lietuvius. Pažvelgta į Lietuvos ir į emigravusiųjų lietuvių gyvenimą. Pristatomi Lietuvos karžygiai, tarp kurių Generolai Povilas Plechavičius ir Vincas Vitkauskas ir Afganistane kovojusieji lietuviai. Autorius paseka lietuvių pėdsakus ir gyvenimą Gudijoje-Baltarusijoje, Lenkijos Suvalkų krašte, Prūsijoje-Kaliningrade ir Latvijoje. [knygos.lt]

ISBN:
9786094204180
Related Publications:
JAV lietuvių tautininkų "Lietuvai vaduoti sąjungos" įkūrimas 1941 metais / Juozas Skirius. Lietuvos istorijos metraštis 2021, 2021/2, p. 137-155.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/64357
Updated:
2023-12-03 11:21:20
Metrics:
Views: 21
Export: