Vytautas Bacevičius. T. 1, Gyvenimo partitūra

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Vytautas Bacevičius. T. 1, Gyvenimo partitūra
Editors:
Narbutienė, Ona, sudarymas [com]
Publication Data:
Vilnius : Petro ofsetas, 2005.
Pages:
441 p
Contents:
Pratarmė — Gyvenimo keliais / Ona Narbutienė — Svarbiausios Vytauto Bacevičiaus gyvenimo ir kūrybos datos — Suvalkija. Bacevičių giminė. Vincas Bacevičius — Lodzė. Šeima. Vytauto jaunystės metai — Tarp Kauno ir Paryžiaus — Kaunas. Vedlys į modernią muziką — Amerika. Sėkmės ir klystkeliai — Neišsipildžiusios viltys. Žvilgsnis į Lietuvą — Intermezzo. Mintys. Pastebėjimai. Žvilgsniai — Kęstutis Bacevičius apie Vytautą Bacevičių — Vytauto Bacevičiaus ryšiai su Čekija pokario metais / Donatas Katkus — Draugystė iki mirties / Danutė Petrauskaitė — Vytautas Bacevičius – pianistas / Ramūnė Kryžauskienė — Puslapiai iš Vytauto Bacevičiaus muzikinės publicistikos — Apie tautišką muziką — Dar apie tautišką muziką — Mūsų muzikos negalavimai — Kaip gimė „Muzika ir teatras“ — Konkretinė, elektroninė ir ateities muzika — IV simfoninis koncertas — Pianistės Lucette Descaves koncertas — VI simfoninis koncertas — Tautinis menas karo metu — Lietuviškos ir amerikoniškos Kalėdos — Mano kelionė į Pietų Ameriką — Mano įspūdžiai Pietų Amerikoje — Motina — Iš Vytauto Bacevičiaus kūrybos pasaulio — Vytauto Bacevičiaus simfoninės muzikos vizija / Dana Palionytė — Muzika fortepijonui: sąlytis su kultūrinio konteksto erdve / Saulius Gerulis — Vargonų kūrybos modernizmas - prieštaravimų amžiaus jungtis / Jūratė Landsbergytė — Lietuviško baleto avangarde / Audronė Žiūraitytė — Operos Vaidilutė likimo pėdsakais / Jolita Kisieliauskaitė — Apie Kosminę Vytauto Bacevičiaus muziką / Małgorzata Janicka-Slysz — Priedai — Kūrinių sąrašas pagal opusus — Kūrinių rodyklė pagal žanrus — Diskografija — Vytauto Bacevičiaus recenzijų ir straipsnių bibliografija — Straipsnių apie Vytautą Bacevičių bibliografija — Santrumpos — Asmenvardžių rodyklė.
Keywords:
LT
Vytautas Bacevičius; Jungtinės Amerikos Valstijos (United States of America; JAV; USA); Lietuva (Lithuania); Atsiminimai. Biografijos / Memories. Biographies; Kultūrinis identitetas / Cultural identitity.
Summary / Abstract:

LTKnygą sudaro trys skyriai: I - monografinė dalis, kurioje apžvelgiamas Bacevičiaus gyvenimo, veiklos ir kūrybos kelias; II - įvairių autorių žvilgsniai ir mintys, paryškinantys pirmoje dalyje pateiktus faktus; III - straipsniai apie kūrybą, tradiciniai priedai. Šioje knygoje neužsibrėžta detaliai atskleisti visą spalvingos Bacevičiaus asmenybės paletę, aprėpti gausią jo kūrybą bei intensyvią atlikėjo veiklą. Svarbu buvo surinkti šiuo metu prieinamą medžiagą ir paakinti jaunus tyrinėtojus tolesnėms studijoms. Norėta Vytauto Bacevičiaus šimtmetį pasitikti darbu, kuris ir muzikos mėgėjui, ir profesionalui atvertų jo idėjų ir siekių pasaulį, priartintų beveik nepažįstamą kūrėją, leistų pažvelgti į nelengvą jo dalią ir pajusti talentingos, nors ir prieštaringos asmenybės patrauklumą.Reikšminiai žodžiai: Biografija; Jungtinės Amerikos Valstijos (United States of America; JAV; USA); Kompozitorius; Koncertas; Kūryba; Pianistas; Publicistika; Tautiškumas; Vytautas Bacevičius; Biography; Composer; Concert; Lithuania; Musical compositions; Nationality; Pianist; Publicistis; United States of America; Vytautas Bacevičius.

ISBN:
9955668032
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/58674
Updated:
2021-02-04 11:42:10
Metrics:
Views: 82
Export: