Lietuvos studijų būklės apžvalga

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Lietuvos studijų būklės apžvalga
Publication Data:
Vilnius [i.e. Kaišiadorys] : Printėja, 2014.
Pages:
167 p
Notes:
Kiti rengėjai: Rolandas Jakštys, Rima Kalinauskaitė, Saulė Mačiukaitė-Žvinienė, Žemyna Pauliukaitė, Vaida Šaukeckienė, Julija Umbrasaitė.
Contents:
Santrauka — Executive summary — Įvadas — Priėmimas į pirmąją studijų pakopą — Aukštojo mokslo pasiūla — Studijų pasirinkimas — Studijos — Studijų finansavimas — Studentų ir dėstytojų bendrosios charakteristikos — Studentų ir dėstytojų tarptautinis judumas — Studentų studijų ir gyvenimo sąlygos — Studijų baigimas ir įsidarbinimas, studijų tąsa aukštesnėje pakopoje — Absolventų charakteristikos — Absolventų užimtumas — Socialinė aukštojo mokslo dimensija — Socialinė aukštojo mokslo dimensija. Kas tai ir kaip tai matuojama? — AM prieinamumas įvairioms visuomenės grupėms: situacija Lietuvoje — Lietuvos mokslo ir studijų institucijos: bendroji statistika — Duomenys apie aukštąsias mokyklas — Studentai, įstoję į pirmos pakopos studijų I kursą, 2013 m., pagal studijų sritis — Studentai, įstoję į antros pakopos studijų I kursą, 2013 m., pagal studijų sritis — Studentai, įstoję į trečios pakopos studijų I kursą, 2013 m., pagal mokslo sritis — 2013 m. pasirašiusieji studijų sutartis per bendrąjį priėmimą po visų etapų ir priimtų į I kursą skaičius (I pakopa ir vientisosios studijos) spalio 1 d. — Santrumpos ir paaiškinimai.
Keywords:
LT
Aukštasis mokslas. Studijos / Higher education. Study; Studentai / Students; Užimtumas / Employment.
Summary / Abstract:

LTMokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro leidinyje pateikiami pagrindiniai statistiniai ir apklausomis grįsti duomenys apie aukštojo mokslo studijas Lietuvoje, perteikiantys susistemintą informaciją apie Lietuvos studijų sistemos būklę bei kaitos tendencijas. Remiamasi oficialiąja statistika (2004-2013 m.) bei šiais MOSTA tyrimais: moksleivių (2014) ir studentų (2012, 2013) apklausomis, taip pat - negalią turinčių baigiamųjų klasių moksleivių, studentų bei absolventų kokybinio tyrimo (2014) rezultatais. Leidinyje papildomai nagrinėjama ir socialinės aukštojo mokslo dimensijos tematika. Tikimasi, kad ši apžvalga bus naudinga akademinei bendruomenei, politikams ir visiems besidomintiems aukštojo mokslo raidos problemomis.Reikšminiai žodžiai: Aukštasis mokslas; Aukštojo mokslo socialinės dimensijos; Aukštojo mokslo studijos; Lietuvos mokslo ir studijų institucijos; Studentų įsidarbinimas; Studijų baigimas; Studijų būklė; Studijų kaita; Studijų sistema; Studijų tąsą aukštesnėje pakopoje; Change of studies; Graduation; Higher education; Higher education studies; Lithuanian research and study institutions; Postgraduate studies: Lithuania; State of studies; Student employment; Study system; The social dimension of higher education.

ISBN:
9786094452093
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/54688
Updated:
2022-02-17 15:02:26
Metrics:
Views: 21
Export: