Lietuvos mokslo būklės apžvalga

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Lietuvos mokslo būklės apžvalga
Alternative Title:
Insights after last research assessment exercise in Lithuania
Editors:
Jakštys, Rolandas, parengė [edt]
Publication Data:
Vilnius [i.e. Kaišiadorys] : Printėja, 2015.
Pages:
96 p
Notes:
Kiti rengėjai: Vilius Jaujininkas, Tadas Juknevičius, Pijus Krūminas, Kristina Masevičiūtė, Ramojus Reimeris, Rimantas Skirmantas.
Contents:
Įvadas: Kodėl svarbu vertinti mokslo sistemą tarptautiniame kontekste; Leidinio struktūra. Lietuvos mokslo būklės apibendrinimas — Dvidešimt Lietuvos mokslo sistemos tobulinimo metų: Kas, kaip ir kada vertino Lietuvos mokslo sistemą; Rekomendacijos šiandien ir prieš dvidešimt metų — Lietuvos mokslas tarptautiniame kontekste: MTEP finansavimas; MTEP infrastruktūra; MTEP darbuotojai; Tyrėjų karjera ir darbo sąlygos; Mokslinė veikla ir jos rezultatai — Lietuvos mokslo sistemos integracija į tarptautinę erdvę: Mokslo tarptautiškumo būklė; Kaip orientuotas Lietuvos mokslo tarptautiškumas? — Priedai — Summary.
Summary / Abstract:

LTMokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) leidinyje siekiama atsakyti į klausimus, kokia Lietuvos mokslo būklė tarptautiniame kontekste, kurlink geografiškai krypsta ir į ką labiau orientuoti Lietuvos mokslininkai. Remiantis naujausiais prieinamais statistiniais duomenimis ir kita informacija nagrinėjama Lietuvos mokslo, technologijų ir eksperimentinės plėtros finansavimas, tyrėjų skaičius ir įvairovė, mokslinių tyrimų infrastruktūra, mokslinė veikla ir jos rezultatai Europos Sąjungos kontekste. Rengėjai tikisi, kad susisteminti, oficialiai renkami duomenys apie Lietuvos mokslą ir MTEP bus naudingi sprendimų priėmėjams, politiką įgyvendinančioms institucijoms, universitetų ir mokslinių tyrimų institucijoms, mokslo bendruomenei ir plačiajai visuomenei.Reikšminiai žodžiai: Lietuvos mokslas; Mokslo sistema; Tyrimų infrastruktūra; Lithuanian science; Science system; Infrastructure of research.

ISBN:
9786094452949
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/54623
Updated:
2021-03-22 11:44:39
Metrics:
Views: 36    Downloads: 11
Export: