Personalo valdymo problemų tyrimas Lietuvos pramonės įmonėse ir inovatyvus jų sprendimas

Direct Link:
Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Straipsnis / Article
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Personalo valdymo problemų tyrimas Lietuvos pramonės įmonėse ir inovatyvus jų sprendimas
Alternative Title:
Reasearch on personnel management problems in industrial enterprises across Lithuania and the ways to suggest innovative solutions
In the Journal:
Mokslas - Lietuvos ateitis [Science – Future of Lithuania]. 2012, t. 4, Nr. 6, p. 533-536
Keywords:
LT
Inovacijos / Innovations; Personalo vadyba / Personnel management.
Summary / Abstract:

LTĮmonės veiklos rezultatai labiausiai priklauso nuo to, kaip yra organizuotas įmonės darbuotojų darbas ir kaip praktiškai jis atliekamas. Todėl darbdavys, norėdamas pasiekti maksimalių veiklos rezultatų, privalo rasti efektyviausius personalo valdymo būdus, kaip didinti darbuotojų motyvaciją ir kuo geriau panaudoti jų potencialą. Personalo vaidmens reikšmingumas didėja besikeičiant techninėms, ekonominėms sąlygoms, aštrėjant konkurencijai. Straipsnio tikslas – tiriant pramonės įmones nustatyti aktualiausias personalo valdymo problemas ir pateikti siūlymus, kurie užtikrintų jų efektyvų sprendimą. Atlikti pramonės įmonių tyrimai patvirtino, kad konfliktai yra viena svarbiausių kiekvienos organizacijos veiklos aplinkybių, kurių ardomąjį poveikį įmonės jaučia betarpiškai, o juose slypintį pozityvių pokyčių potencialą išnaudoja retai. Teorinė problemos analizė leido atskleisti įvairias konfliktų teigiamas puses, kadangi taip galima geriau sužinoti apie kitų žmonių poreikius ir vieniems kitus geriau pažinti. Atlikto anketinio tyrimo rezultatai parodė, kad vadovai dažniausiai pastebi tik labai įsiplieskusį konfliktą, taip pat nustatyta, kad spręsdamas konfliktą vadovas pasitelkia trečiąjį asmenį. Pasiūlytas inovatyvus problemų sprendimo modelis padeda efektyviau valdyti konfliktus įvardijant problemą, įvertinant priimtinus sprendimo variantus, atsižvelgiant į asmenines darbuotojų savybes, kuriant pasitikėjimo ir supratimo atmosferą, siekiant bendrų tikslų.Reikšminiai žodžiai: Inovatyvumas; Konfliktų valdymas; Personalo valdymas; Sprendimų metodai; Conflict management; Decision methods; Innovation; Personnel management.

DOI:
10.3846/mla.2012.86
ISSN:
2029-2252
Related Publications:
XXI amžiaus iššūkiai: organizacijų ir visuomenės pokyčiai / R. Ginevičius, N.K. Paliulis, E. Chlivickas, J. Merkevičius. Vilnius : Technika, 2006. 548 p.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/44780
Updated:
2018-12-17 13:25:35
Metrics:
Views: 38    Downloads: 17
Export: