Klaipėdos apskrities gidų veikla: nuo teorijos iki praktikos

Direct Link:
Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Straipsnis / Article
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Klaipėdos apskrities gidų veikla: nuo teorijos iki praktikos
In the Journal:
Studijos - verslas - visuomenė. 2017, 2, p. 125-136
Keywords:
LT
Klaipėda. Klaipėdos kraštas (Klaipeda region); Lietuva (Lithuania); Turizmas / Tourism.
Summary / Abstract:

LTKlaipėdoje ir jos apskrityje gausu lankomų objektų, kurie traukia vietinius ir užsienio turistus bei labai domina vienadienius lankytojus, t.y. kruizinių laivų keleivius. Didelė dalis atvykstančių svečių pažinti Klaipėdos apskritį renkasi lydimi profesionalaus gido. Ekskursijų vedėjo profesija neretai pristatoma ir daugelio įsivaizduojama kaip svajonių darbas – keliauji kartu su kitais ir dar už tai gauni atlygį. Tačiau realybė yra kitokia. Atliekamas tyrimas, kurio tikslas – išanalizuoti Klaipėdos apskrities gidų veiklą. Straipsnyje pristatomos Klaipėdos apskrities gidų vedamos ekskursijos, nagrinėjama, kaip Klaipėdos apskrities gidai kelia savo kvalifikaciją, koks gidų požiūris į kvalifikacijos kėlimą ir gido darbą, identifikuojamos problemos ir iššūkiai, su kuriais susiduriama gido darbe, analizuojamas Klaipėdos apskrities gidų pasitenkinimas gido veikla. Pagrindiniai žodžiai: gidas, ekskursija, turistas. [Iš leidinio]

ISSN:
2538-7928; 2538-7960
Related Publications:
  • Aiškinamasis turizmo terminų žodynas : lietuvių ir anglų kalbomis / rengė Aušrinė Armaitienė, Audronė Lukšaitienė, Petras Grecevičius, Violeta Kalėdaitė, Raminta Andreja Ligeikienė. Vilnius : Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2009. 167 p.
  • Mokslinių tyrimų metodologija ir metodai : (edukologija ir kiti socialiniai mokslai) / Kęstutis Kardelis. Šiauliai : Lucilijus, 2005. 398 p.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/104007
Updated:
2023-09-19 16:02:14
Metrics:
Views: 4
Export: