Gastronominio turizmo plėtojimo galimybės Žemaitijoje

Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Straipsnis / Article
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Gastronominio turizmo plėtojimo galimybės Žemaitijoje
Alternative Title:
Possibilities of gastronomic tourism development in Samogitia
Summary / Abstract:

LTŠiame straipsnyje aiškinama gastronominio turizmo dar kitaip vadinamo kulinariniu turizmu samprata, gastronominio turisto charakteristika ir esama dabartinė šios turizmo srities situacija Lietuvoje. Siekiant išsiaiškinti, kokios galėtų būti gastronominio turizmo plėtojimo galimybės Žemaitijos etnografiniame regione, buvo atlikta internetinė apklausa, analizuojanti kokios yra Lietuvoje keliaujančių žmonių patirtys, pagrindiniai keliavimo motyvai bei ko trūksta šioje srityje, ką būtų galima tobulinti. Anketinės apklausos rezultatai parodė, kad Lietuvos žmonės yra linkę keliauti dažniausiai poilsiniais ir pažintiniais tikslais, dauguma kelionių metu renkasi vietinės virtuvės restoranus ir kavines, dauguma yra ragavę žemaitiškų patiekalų, tačiau mažai žino apie maisto edukacines veiklas Žemaitijoje, taip pat respondentai pateikė nuomonę ir ko trūksta šioje srityje. Atsižvelgiant į respondentų nuomonę buvo suformuluoti pasiūlymai, kaip būtų galima plėtoti gastronominį turizmą Žemaitijoje. [Iš leidinio]

ENThis article explains the concept of gastronomic tourism, also known as culinary tourism, the characteristics of gastronomic tourism and the current situation in this field of tourism in Lithuania. To find out what could be the development of gastronomic tourism in the ethnographic region of Samogitia, an online survey was conducted analyzing the experiences of people traveling in Lithuania, the main motives for traveling, what is missing in this area and what could be improved. The results of the survey showed that Lithuanian people tend to travel mostly for leisure and cognitive purposes, most of them choose local cuisine restaurants and cafes during their travels, have tasted Samogitian dishes, but know little about food education activities in Samogitia. Considering the opinion of the respondents, suggestions were made on how to develop gastronomic tourism in Samogitia. It is the organization of food festivals, competitions, and the creation of a map of gastronomic tourism in Samogitia to expand information about this field of tourism. [From the publication]

ISSN:
2538-7669
Related Publications:
Kultūrinio turizmo sritys ir jų ypatumai: kūrybingos veiklos modeliai / Vaida Ščiglienė. Acta Academiae Artium Vilnensis 2014, t. 72, p. 141-157.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/97735
Updated:
2023-12-01 14:46:25
Metrics:
Views: 14    Downloads: 6
Export: