Vaiguvos valsčiaus gyventojų pavardės

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Vaiguvos valsčiaus gyventojų pavardės
In the Book:
Vaiguva / vyriausioji redaktorė, sudarytoja Ieva Švarcaitė. Vilnius: Versmė, 2018. P. 1082-1091. (Lietuvos valsčiai ; kn. 36)
Keywords:
LT
Kelmė; Lietuva (Lithuania); Miestai ir miesteliai / Cities and towns; Tikriniai vardai. Onomastika / Onomastics. Proper names.
Summary / Abstract:

LTŠiam straipsniui Vaiguvos valsčiaus gyventojų pavardžių sąrašus pateikė: 1) Buvusio Vaiguvos valsčiaus teritorijoje iki 1991 m. - Gyventojų registro tarnybos prie LR vidaus reikalų ministerijos duomenų kokybės kontrolės skyrius; 2) Vaiguvos seniūnijos teritorijoje iki 2007 m. - Kelmės rajono PK VP migracijos poskyris. Iš abiejų sąrašų paimtos gyventojų pavardės sujungtos į vieną sąrašą, nurodant, kiek yra tą pačią pavardę turinčių asmenų ir kuriose vietovėse jie gyvena. Pagal kilmę pavardės yra skirstomos į kilusias iš krikšto vardų, senųjų baltų dvikamienių asmenvardžių, senųjų dvikamienių asmenvardžių trumpinių, pravardžių, bendrinių žodžių, taip pat yra pavardžių, kurių kilmė aiškinama įvairiai, neaiškios kilmės ir pavardės, kilusios iš slavizmų, latvizmų ir germanizmų. [Iš straipsnio, p. 1082]Reikšminiai žodžiai: Miesteliai; Kelmės rajonas; Vaiguva; Kraštotyra; Towns; Kelmė district; Vaiguva; Ethnography.

Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/90680
Updated:
2022-01-10 20:45:17
Metrics:
Views: 16
Export: