Vaiguvos valsčiaus tradiciniai pastatai ir sodybos

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Vaiguvos valsčiaus tradiciniai pastatai ir sodybos
In the Book:
Vaiguva / vyriausioji redaktorė, sudarytoja Ieva Švarcaitė. Vilnius: Versmė, 2018. P. 352-438. (Lietuvos valsčiai ; kn. 36)
Keywords:
LT
Kelmė; Lietuva (Lithuania); Kultūros paveldas / Cultural heritage; Miestai ir miesteliai / Cities and towns; Pastatai. Namai / Buildings. Houses.
Summary / Abstract:

LTLietuvai atkūrus nepriklausomybę, dauguma tradicinės architektūros objektų (kaimai ir vienkiemiai, sodybos ir pastatai, smulkioji architektūra ir antkapiniai paminklai) jau buvo labai sunykę ar visai likviduoti. Dabar tegalima aptikti buvusio paveldo pėdsakus, kurie gali padėti apibūdinti šių apylinkių praeitį ir čia gyvavusias tradicijas. Vietovei labai pakitus, kai kuriuos pastatus ar sodybų liekanas jau sunku tapatinti su praeityje buvusiais kaimais. 2005 m. „Versmės" leidyklos organizuotos tyrimo ekspedicijos metu mes apžvelgėme Vaiguvos apylinkėse išlikusius senuosius pastatus ir sodybas, pėsčiomis apeidami nemažai kaimų ir dvarviečių buvusio valsčiaus plote. Toliau abėcėlės tvarka pateikiami pastebėjimai apie aplankytas gyvenvietes ir atskirose vietose aptiktus savitesnius tradicinės architektūros objektus. [Iš straipsnio, p. 353]Reikšminiai žodžiai: Miesteliai; Kelmės rajonas; Vaiguva; Kraštotyra; Pastatai; Towns; Kelmė district; Vaiguva; Ethnography; Buildings.

Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/90670
Updated:
2022-01-10 19:28:00
Metrics:
Views: 12
Export: