Operos legenda Irena Milkevičiūtė

Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Operos legenda Irena Milkevičiūtė
Publication Data:
Vilnius : Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020.
Pages:
206 p
Notes:
Atsiminimų autoriai: Irvidas Česaitis, Joana Gedmintaitė, Raminta Gocentienė, Asmik Grigorian, Dalia Ibelhauptaitė, Sandra Janušaitė, Vytautas Juozapaitis, Edvardas Kaniava, Giedrė Kaukaitė, Laimutė Ligeikaitė, Irena Milkevičiūtė, Vladimiras Prudnikovas, Gintaras Rinkevičius, Petras Skirmantas, Aušrinė Stundytė, Eglė Stundžiaitė, Eugenijus Vasilevskis. Bibliografija ir asmenvardžių rodyklė.
Contents:
Vietoj pratarmės — Apie autorę — Irena. Aš visada girdžiu mamą ; Iš mamos paveldėjau dosnumą ir užuojautą — Primadona. Violeta ; Baterflai ; Norma ; Kiti vaidmenys — Profesorė — Kolegos. Išskirtinė pedagogė ; Darbas su Irena - Dievo dovana ; Irenos balso šviesa - visam gyvenimui ; Tik Irenos Milkevičiūtės dėka likau muzikoje ; Irenai Milkevičiūtei nebuvo ir nėra epizodinių vaidmenų ; Dainininko sėkmę scenoje dažnai lemia partneris ; Balsas kaip atvira stigma ; Lyg deimanto švytėjimas ; Scenoje reikia degti ; Irena Milkevičiūtė buvo ir išliks primadona ; Esu pakerėtas jos piano ; Profesorės įskiepytos vertybės ; Profesorė įkvepia ir nuolatos skatina veikti ; Džiaugiuosi jos pedagogine veikla — Irenos Milkevičiūtės kūrybinis kelias — Literatūros ir šaltinių sąrašas — Žiniasklaida apie Ireną Milkevičiūtę — Pavardžių rodyklė.
Keywords:
LT
Irena Milkevičiūtė; Opera. Operetė. Vodevilis / Opera. Operetta. Vaudeville; Pedagogai / Pedagogues.
Summary / Abstract:

LTOperos solistei Irenai Milkevičiūtei klausytojai plojo didžiausiose pasaulio koncertų ir teatrų salėse, o jos atlikti vaidmenys tapo ištisos operos epochos Lietuvoje simboliu. Ji iki šiol garsėja gebėjimu virtuoziškai valdyti balsą. Kai kas mėgina atspėti, kokia šio kerinčio talento paslaptis. Pati solistė sako, kad viskas paprasta, – ji tiesiog girdinti keturis taktus į priekį, esanti nenumaldomai godi žinioms, be galo kantri, valinga, mokanti įsikūnyti į muziką ir personažą. Irena Milkevičiūtė įsitikinusi, kad balsas – ne vien stygos ir jų virpėjimas. Tai būsena, kurioje labai svarbią vietą užima meilė žmogui. Jei einama į jį su šviesa, ta šviesa grįžta. Kaip tik šią I. Milkevičiūtės šviesą jaučia visi, kam lemta trumpiau ar ilgiau eiti kartu, – scenos partneriai, studentai, muzikologai, režisieriai, koncertmeisteriai, išsakę savo mintis šioje knygoje. [Leidėjo anotacija]Reikšminiai žodžiai: Balsas; Dainininkė; Irena Milkevičiūtė; Lietuvos opera; Opera; Pedagogė; Teatras; 20 amžius; Irena Milkevičiūtė; Lithuanian Opera; Opera; Pedagogue; Singer; Theatre; Voice; XX a. other half.

ISBN:
9786094801327
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/87275
Updated:
2022-01-17 20:23:30
Metrics:
Views: 77
Export: