Profesorius Mindaugas Maksimaitis - teisės mokslo baruose

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knygos dalis / Part of the book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Profesorius Mindaugas Maksimaitis - teisės mokslo baruose
Keywords:
LT
Mindaugas Maksimaitis; Konstitucinė teisė. Konstitucija / Constitutional law. Constitution; Teisės ir laisvės / Rights and freedoms.
Summary / Abstract:

LTSunku būtų apžvelgti visus prof. M. Maksimaičio mokslo darbus, ir šių eilučių autorius turi pripažinti, kad tokio tikslo ir neturėjo, – norėta atkreipti dėmesį į pagrindines tyrinėjimų kryptis nuoširdžiai tikint, kad Profesoriaus mokslo darbai ir ateityje bus nuolat studijuojami ir vertinami. Teisės mokslas paremtas ne tik mokslo veikalais ir tyrinėjimais – kaip kiekviena bendruomenė, teisininkų akademinė visuomenė yra tiek gyva, tiek stipri, kiek joje yra asmenybių, mokslo autoritetų. Žvelgdami į profesoriaus Mindaugo Maksimaičio mokslinę veiklą, asmenybę, mes galime sakyti, kad ji liudija mums svarbiausias vertybes: meilę mokslui, tiesai ir darbui, akademinę dorą ir inteligenciją. [Iš straipsnio, p. 23]Reikšminiai žodžiai: Lietuvos Respublikos Konstitucija; Teisė; Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė (LDK; Grand Duchy of Lithuania; GDL); Konstitucinės teisės šaltiniai; Mindaugas Maksimaitis; Istoriniai aspektai; Constitution of the Republic of Lithuania; Law; Sources of Constitutional Law; Mindaugas Maksimaitis; Historical aspects.

Subject:
Related Publications:
Researching legal history in 2020: problems, methods and potential / Tadas Valančius. Social transformations in contemporary society 2020, 8, p. 40-49.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/85225
Updated:
2023-09-01 17:11:43
Metrics:
Views: 17    Downloads: 1
Export: