Juozo Keliuočio drama

Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Juozo Keliuočio drama
Publication Data:
Vilnius : Margi raštai, 2017.
Pages:
96 p
Notes:
Bibliografija išnašose ir asmenvardžių rodyklė.
Contents:
Pratarmė — Vaikystės ir jaunystės horizontai — Studijos Lietuvos (1923-1926) ir Paryžiaus Sorbonos (1926-1929) universitetuose — Tarnystė Lietuvos kultūrai — KGB pinklėse — Asmenvardžių rodyklė.
Keywords:
LT
20 amžius; Rokiškis; Lietuva (Lithuania); Draugijos. Organizacijos / Societies. Organisations; Universitetai / Universities; Žiniasklaida / Mass media.
Summary / Abstract:

LTKnyga skirta Meno kuopos veikėjui, vėliau žurnalistui, vertėjui, redaktoriui, rašytojui, Lietuvos kultūros puoselėtojui Nepriklausomybės metais, žymiam sovietmečio disidentui Juozui Keliuočiui. Iš pradžių jis buvo garsus kunigo, filosofo, rašytojo, pedagogo Julijono Lindės-Dobilo mokinys, kuris savo tolimesne veikla, ko gero, praaugo mokytoją. Taip atsitinka, kai mokytojas atranda talentingą mokinį. Autoriui besidomint Juozo Keliuočio asmenybe, vis labiau atsivėrė anksčiau mažai kam žinomi jo gyvenimo ir kūrybos klodai. Tai ir buvo didžioji paskata parengti apybraižą apie Rokiškio krašto šviesuolį, kuris Nepriklausomybės metais ir vėliau buvo tarsi kelrodė žvaigždė, kuriuo keliu Lietuvos valstybei ir jos kultūrai reikėjo eiti. Tik Antrasis pasaulinis karas ir sovietinė okupacija sužlugdė šiuos planus, o patį Juozą Keliuotį privertė išgyventi tikrą gyvenimo ir kūrybos dramą. [Iš Pratarmės]Reikšminiai žodžiai: Vytauto Didžiojo universitetas; Teologijos filosofijos fakultetas; Ateitininkai; Žurnalistika; Sovietinės represijos; Sovietinis Valstybės saugumo komitetas; Vytautas Magnus University; Faculty of theology and philosophy; Lithuanian Catholic Federation "Ateitis"; Journalism; Soviet repressions; Soviet state security committee.

ISBN:
9789986094791
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/82643
Updated:
2020-04-10 06:45:24
Metrics:
Views: 17
Export: