Turistų, keliaujančių su augintiniais, apgyvendinimo galimybės Jurbarko rajone

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Straipsnis / Article
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Turistų, keliaujančių su augintiniais, apgyvendinimo galimybės Jurbarko rajone
Alternative Title:
Accommodation possibilities for tourists who travel with their pets in Jurbarkas district
Keywords:
LT
Jurbarkas; Lietuva (Lithuania); Turizmas / Tourism.
Summary / Abstract:

LTGyvenant XXI amžiuje, vis daugiau žmonių neįsivaizduoja savo gyvenimo, o dabar jau ir kelionių, be savo augintinių. Dažniausiai žmonės keliauja dėl dviejų priežasčių: verslo ar poilsio, tačiau pasitaiko ir tokių atvejų, kuomet kelionės tikslas būna ir pats keturkojis, pavyzdžiui, gyvūnų parodos. Tokiu atveju, šeimininkai dažnai susiduria su problema, susijusia su apgyvendinimu: ne visos apgyvendinimo paslaugas teikiančios įmonės yra svetingos gyvūnams. Kaip bebūtų, viešbučiai ir kitos apgyvendinimo įstaigos yra neatsiejama kelionės dalis, užimanti bene didžiausią dalį turizmo paslaugų sektoriuje, todėl dažnai keliaujantiems su augintiniais, dažnai tenka ieškoti įvairių alternatyvų, jog keturkojis būtų priimtas kartu. Viena iš jų - raštiškas pasižadėjimas dėl visų galimų gyvūno padarytų nuostolių atlyginimo arba papildomas mokestis už jo viešnagę. Žinoma, egzistuoja ir specialiai tik gyvūnams sukurti ir pritaikyti viešbučiai, tačiau pasitaiko, jog šeimininkas ten nenori palikti savo augintinio dėl galimo streso. Be to, neretai patys šeimininkai nežino, ne tik kur derėtų apsistoti svetimame mieste ar šalyje su savo augintiniu, bet ir kaip saugiai bei laikantis visų reikalavimų iki ten nukeliauti. Svarbu paminėti, jog keliaujančiam gyvūnui reikia ne mažiau dokumentų bei laiko tinkamam kelionės pasiruošimui nei pačiam žmogui. Šiame straipsnyje aptariamos turistų apgyvendinimo paslaugos, jų pasirinkimą lemiantys veiksniai, kelionių ir apgyvendinimo su augintiniais galimybės bei paslaugos šiam turistų segmentui. Analizuojamos turistų, keliaujančių su augintiniais, apgyvendinimo galimybės Jurbarko rajone. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Augintiniai; Kelionės; Reikalavimai; Turistų apgyvendinimo paslaugos; Pets; Pets, travel; Requirements; Tourist accommodation services; Travel.

ENNowadays a lot of people are traveling with their pets but they do not know some of the rules they should be following while doing that or wanting to stay at the hotel or other accommodation. However, a lot of accommodation companies call themselves "petfriendly" on the internet but the truth is different. This article is related to the problem of accommodation possibilities for tourists who travel with their pets in Jurbarkas district. There are a few different ways that people and their pets can travel but you have to be smart enough to be able to choose the one that is the best and the safest for your pet. With accommodation it is the same - you have to do a lot of researching to find the best option comparing the prices, the location and additional services. To find out the real situation in Jurbarkas district there were used a couple of methods: scientific literature and analysis of the situation in mentioned district. [From the publication]

ISSN:
2538-7650
Related Publications:
Aiškinamasis turizmo terminų žodynas : lietuvių ir anglų kalbomis / rengė Aušrinė Armaitienė, Audronė Lukšaitienė, Petras Grecevičius, Violeta Kalėdaitė, Raminta Andreja Ligeikienė. Vilnius : Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2009. 167 p.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/81654
Updated:
2020-07-28 20:31:09
Metrics:
Views: 21
Export: