Žymių žmonių testamentai : nuo Antikos iki šių laikų

Collection:
Sklaidos publikacijos / Dissemination publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Žymių žmonių testamentai: nuo Antikos iki šių laikų
Editors:
  • Gaivenis, Vytautas, sudarymas [com]
  • Šinkūnas, Romualdas, sudarymas [com]
Publication Data:
Vilnius : Rosma, 2002.
Pages:
399 p
Notes:
Bibliografija ir asmenvardžių rodyklė.
Contents:
Vietoj pratarmės — Antikos testamentai — Lietuvos kunigaikščių ir didikų testamentai — Lietuvos totorių testamentai — Lietuvos dvarininkų ir suolininkų testamentai — Lietuvos kultūros ir visuomenės veikėjų testamentai — Užsienio kultūros ir visuomenės veikėjų testamentai — Testamentiniai laiškai — Etikos testamentai — Imperatorių ir diktatorių testamentai — Politiniai ir visuomeniniai testamentai — Eiliuoti testamentai — Testamentai iš grožinės literatūros — Keistuolių testamentai — Linksmi pasakojimai ir anekdotai apie testamentus — Testamentų faksimilės.
Keywords:
LT
20 amžius; Teisės istorija / History of law; Teisės mokslas / Legal science.
Summary / Abstract:

LTRinkinio sudarytojų tikslas buvo pateikti skaitytojui šį žmogui visais atžvilgiais reikšmingą dokumentą. Daugelis testamentų cituojami arba aprašomi iš monografijų apie žymius asmenis, dalis gauta iš muziejų, notarų archyvų. Rinkinyje galima rasti ir įmantrių baroko, ir bedvasių sovietmečio testamentų. Šis chrestomatinio pobūdžio testamentų, rimtų ir linksmų pasakojimų apie juos rinkinys skirtas ne tik notarams (norėta parodyti testamento raidą ir jo reikšmę žmogaus gyvenime) — jis bus įdomus ir platesniam skaitytojų ratui. Gal kai kurie jų, sekdami pirmtakų pavyzdžiu, pareikš savo testamentinę valią, meilę tautai, palikdami valstybinėms ir visuomeninėms institucijoms savo dvasinius ir turtinius lobius. [Iš Pratarmės]Reikšminiai žodžiai: Lietuvos istorija; Teisės istorija; Testamentai; Žmonės; The Lithuanian history; Law history; Testaments; Peoples.

ISBN:
9986003318
Related Publications:
Prūsijos evangelikų liuteronų dvasininko aprūpinimas XVI a. 5–7-uoju dešimtmečiais: Martyno Mažvydo atvejis / Dainius Elertas. Acta historica universitatis Klaipedensis. 2013, t. 27, p. 87-117.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/78303
Updated:
2020-07-29 08:21:17
Metrics:
Views: 21
Export: