LTMaitinimo verslas – viena iš greičiausiai kintančių svetingumo sektoriaus sričių. Maitinimo įmonė vienu metu derina kelias veiklas – gamybą, realizavimą ir aptarnavimą, todėl privalo būti atvira naujovėms, tiekti rinkai kokybiškus produktus ir paslaugas, tenkinti vartotojų poreikius. Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo mūsų šalyje atsirado daug naujovių maitinimosi srityje. Didelę įtaką tam padarė atsivėrusios galimybės laisvai keliauti po pasauli, taip pat mūsų šalyje suaktyvėjęs turizmas. Šalies buities kultūra yra greitai pažeidžiama, ypač smarkiai naujovės veikia užstalės tradicijų kultūrą. Svarbu kūrybiškai pasinaudoti pasaulio patyrimu ir tradicijomis, kritiškai žvelgti į kitų tautų papročius ir gerai pamąstyti, kas tinka mūsų krašte, o ko reikėtų atsisakyti. [Iš leidinio]
ENSustainable farming and ecological culinary heritage and food production along with balanced strategy and technologies could be closely related. This would make conditions for healthy food production. Research object was European culinary heritage leisure organization. Research aim was reveal opportunities for organizing leisure time activities with European culinary heritage. Research methods were research literature review and questionnaire survey. Research results revealed that the majority of respondents equated the concept of free time with a good rest tasting and enjoying traditional regional culinary dishes. Regional culinary heritage is one of the best possibilities to promote traditional regional food as well as to help you spend your leisure time purposefully. [From the publication]