Immigration and communist newspapers: Lithuanian organizations in Argentina, Brazil, and Uruguay

Direct Link:
Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Straipsnis / Article
Language:
Anglų kalba / English
Title:
Immigration and communist newspapers: Lithuanian organizations in Argentina, Brazil, and Uruguay
Alternative Title:
Imigracija ir komunistinė spauda: lietuvių organizacijos Argentinoje, Brazilijoje ir Urugvajuje
In the Journal:
Darbai ir dienos [Deeds and Days]. 2013, t. 59, p. 139-157
Keywords:
LT
20 amžius; Spauda / Press.
Summary / Abstract:

LTPagrindinė šio straipsnio užduotis – apžvelgti lietuviškus kairiosios pakraipos leidinius Pietų Amerikoje, taip pat ir per keletą jų politinės veiklos dešimtmečių išpuoselėtus informacijos tinklus. Mes analizuosime pagrindinius komunistinius laikraščius ir kaip jie buvo suorganizuoti. Ypatingą dėmesį kreipsime į tai, kaip jie suvokė Lietuvos valdžią ir kovą su fašizmu ir kaip jie žiūrėjo į Sovietų Sąjungą po Antrojo pasaulinio karo. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Politinė kairė; Laikraščiai; Pietų Amerika; Komunizmas; Fašizmas; Left wing; Newspapers; South America; Communism; Fascism.

ENThe main task of this article is to study Lithuanian left-wing publications in South America and the information network that they were able to sustain for decades of political activities. We propose to analyze the main important Communist newspapers and the way they were organized. Special attention is given to how they understood the Lithuanian regime and the struggle against Fascism, and to how they regarded the Soviet Union after the Second Word War. [From the publication]

ISSN:
1392-0588; 2335-8769
Related Publications:
"O mes galvokime apie juos" : Alfonso Eidinto knygos „Lietuva ir masinė išeivystė 1868–2020 metais“ apžvalga : recenzija / Egidijus Balandis. Oikos: lietuvių migracijos ir diasporos studijos 2022, 33, p. 187-194.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/49965
Updated:
2018-12-17 13:36:03
Metrics:
Views: 5    Downloads: 2
Export: