Apie nuobodulį, tikėjimą ir nihilizmą

Direct Link:
Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Straipsnis / Article
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Apie nuobodulį, tikėjimą ir nihilizmą
Alternative Title:
On boredom, faith and nihilism
In the Journal:
Religija ir kultūra. 2008, t. 5 (1), p. 24-39
Keywords:
LT
Religija / Religion.
Summary / Abstract:

LTStraipsnyje bandoma iš naujo kelti klausimą „kas yra nuobodulys?“ Pasitelkiant skirtingas teorines ir kasdienio gyvenimo nuostatas, atskleidžiama, kad nuobodulio ir melancholijos santykis išlieka problemiškas. Parodoma, jog kaip tik nuobodulio santykis su melancholija, tam tikra nuobodulio „metamorfozė“ – jo „virtimas“ melancholija – išreiškia tai, kas esminga nuobodulio „ontologijos“ požiūriu. Interpretuojant ne tik teorines nuostatas, bet ir meno kūrinius, parodoma, kad toje „metamorfozėje“ aktualizuojasi ir nuobodulio santykis su tikėjimu arba plačiau – su religija. [Iš leidinio]Reikšminiai žodžiai: Melancholija; Nihilizmas; Nuobodulys; Religija; Tikėjimas; Boredom; Faith; Melancholy; Nihilism; Nihilism, faith; Religion.

ENThe article focuses anew to the question "What is a Boredom?" By using different theoretical and "common sense" approaches, the relationship between a Boredom and Melancholy as problematic one is being disclosed. The certain metamorphosis of Boredom - its converting or changing to Melancholy - expresses the crucial aspects of "ontology" of a Boredom. By interpreting not only the theoretical attitudes, but also the works of art, the author reveals the relationship of a Boredom with Faith and religion as being actualized. [From the publication]

ISSN:
1822-4539
Related Publications:
"Nuobodulio ratas" interaktyviojoje muziejinėje edukacijoje / Rasa Pranskūnienė, Liudmila Rupšienė. Andragogika. 2011, Nr. 2, p. 252-269.
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/25921
Updated:
2018-12-17 12:22:14
Metrics:
Views: 14    Downloads: 7
Export: