Abdonas Korzonas - pirmasis Vilniaus vaizdų fotografas

Collection:
Mokslo publikacijos / Scientific publications
Document Type:
Knyga / Book
Language:
Lietuvių kalba / Lithuanian
Title:
Abdonas Korzonas - pirmasis Vilniaus vaizdų fotografas
Publication Data:
Vilnius : Vilniaus dailės akademijos leidykla, 2022.
Pages:
Elektroninis (PDF), 32 p
Notes:
Bibliografija.
Contents:
1 dalis. Korzonas – fotografas, sukilėlis, tremtinys — 2 dalis. Adbono Korzono fotografinis palikimas — 3 dalis. Išlikusių Abdono Korzono darbų katalogas.
Keywords:
LT
Abdonas Korzonas; Menininkai. Menotyrininkai / Artists. Art critics; Fotografija / Photography; Atsiminimai. Biografijos / Memories. Biographies.
Summary / Abstract:

LTVilniaus dailės akademijos leidyklai 2018 m. išleidus knygą „Abdonas Korzonas – pirmasis Vilniaus vaizdų fotografas“, mūsų žinios apie fotografą pasipildė naujais faktais, atsirado anksčiau nežinotų jo darytų vietovių ir portretinių nuotraukų. Visų pirma, sužinojome apie Abdono Korzono 1862 m. kelionę į Berlyną, Paryžių ir Londoną, liudijančią, kad jis siekė neatsilikti nuo fotografijos pažangos. Fotografo palikimą papildė nuotraukos, rastos Paryžiaus nacionalinėje bibliotekoje, Rusijos valstybiniame istorijos muziejuje, Mazovijos muziejuje Plocke. Pavyko identifikuoti kelis anksčiau neatpažintus asmenis (Leoną Januševskį, kunigą Anuprą Jasevičių) ir patikslinti Eustachijaus Kozelos ir Vilhelmo Grabovskio biografijas. Taip pat paaiškėjo, kad žmogus, kurį laikėme Artūru Milošu, iš tikrųjų yra Zigmantas Mineika. Visi papildymai ir pataisymai jau įtraukti į 2022 m. Varšuvos leidyklos DiG išleistą knygą lenkų kalba. Jausdami pareigą, kad tą informaciją gautų ir lietuvių skaitytojai, parengėme šį sąsiuvinuką, kurį galima nemokamai atsisiųsti, išsispausdinti ir įsidėti į turimą knygą kaip nedidelį priedą. [Anotacija knygoje]

ISBN:
9786094473647
Related Publications:
Permalink:
https://www.lituanistika.lt/content/102090
Updated:
2023-07-03 22:36:32
Metrics:
Views: 19    Downloads: 1
Export: